Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Muppet Show velger Panzer

Fire gamle landslagshelter satt på balkongen og brukte gårsdagens trening til å ta ut Norges lag. Upartiske Jan Åge Fjørtoft vippet stoppervalget i Erik Hagens favør.

ULLEVAAL (Dagbladet): I går kveld bestemte Åge Hareide seg for hvem som spiller sammen med Claus Lundekvam i Norges midtforsvar mot Slovenia. Først fem kvarter før avspark vil han offentliggjøre valget. Og saken er like enkel som den er vanskelig - Erik Hagen eller Vidar Riseth.

Det vil si han som var knallgod mot Skottland lørdag ettermiddag, eller han som var minst like bra da Rosenborg-spilte 1- 1 mot Arsenal.

Hjemmeseier til VIF

-  Jeg mener Erik Hagen fordi han spilte bra på lørdag, er sterk, har fart og er i knallform, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

-  Jeg håper selvfølgelig på Hagen, sier VIF-assistent Lars Bohinen.

-  Jeg tror Slovenia er fysisk sterkere enn det vi tror og velger derfor Panzer, sier mannen som ikke har noen klubb-bindinger i saken, LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.

Og da er det bare Mini igjen.

-  Vidar Riseth, sier TV 2-eksperten og den tidligere Rosenborg-spilleren.

-  Vidar må spille fordi han er best.

Bortsett fra at alle fire er dønn enige om at alt var mye bedre før, presiserer den gamle Drillos-gjengen at de ikke ønsker å gå Åge Hareide i næringa. Det er jo ikke de som tar ut landslaget - heldigvis. Men meninger har de - til de milde grader.

Heldigvis det også.

Form er viktigst

-  Det spiller ingen rolle at Slovenia er en annen type motstander enn Skottland, sier Kjetil Rekdal. -  Fotballspillere i form får ut det beste uansett. Og sjøl om Erik (Hagen) har en del å gå på offensivt, er jeg overbevist om at han vil klare det også.

-  Han har jo fart og er god nok en mot en.

Treningsbørsen

Oppsummering: Varierende kvalitet. Mye spill, men også mye dårlig spill. John Arne Riise scoret på volleykanon for andre gang under samlinga. Ellers var Martin Andresen tydelig på hogget hele treninga.

Oppvarming: Småjogg, stigningsløp, firkant, fotballtennis.

Spillsekvens 1: 35 meter bane med halve laget inne og halve laget som vegger på alle sider.

Rødt lag: Espen Johnsen, Gashi, Andresen, Frode Johnsen, Rushfeldt, Hoseth, Rudi, Soma, Bjørnebye (vegg hele tida).

Svart lag: Myhre, Riise, Hagen, Riseth, Gamst Pedersen, Solli, Ødegaard, Carew, Iversen.

Mål: 1-0 Rushfeldt, 1-1 Gamst Pedersen, 1-2 Carew, 2-2 F. Johnsen, 2-3 Ødegaard, 2-4 Gamst Pedersen, 3-4 Soma, 3-5 Solli, 4-5 Soma, 4-6 Hagen.

Spillsekvens 2: 45 meter bane, spill åtte mot åtte med de samme lagene. Bjørnebye ga seg for rødt lag, Iversen og Carew byttet på å spille for svart lag. Første del med to touch, siste del fritt.

0-1 Riise, 1-1 Andresen, 2-1 Gashi, 2-2 Carew, 2-3 Gamst Pedersen, 3-3 Hoseth, 3-4 Carew.

Skadesituasjonen: Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Jan Derek Sørensen og Tommy Svindal Larsen drev rolig restitusjonstrening i går, men er klar til treninga i dag. Jon Inge Høiland tok MR-røntgen av ryggen i går, og er tvilsom til kampen.

Vurdert av Sindre Halkjelsvik

Enkelt for Mini

Jan Åge Fjørtoft deler akkurat det med nylig bevist form. Og sper på med en faktor til:

-  Det er alltid viktig å bruke spillere som tar med seg gode opplevelser inn mot en kamp. Og det har Erik Hagen. Men når det er sagt - det er veldig tett mellom de to. Og Vidar Riseth er jo den mest spillende.

-  Akkurat, sier Mini.

-  Og derfor er det enkelt for meg. For i mine øyne er ikke Erik Hagen bedre enn Vidar Riseth på noe av det han sjøl er god på.

-  Og fordi Vidar (Riseth) er en bedre spiller, må han starte mot Slovenia.

Lars Bohinen er mest fornøyd med at det ikke er hans jobb å velge makker til Claus Lundekvam.

-  Jeg er glad jeg ikke trenger å bruke energi på det spørsmålet, sier han.

-  Men magefølelsen min, sjøl om jeg altså håper på Erik Hagen, sier Vidar Riseth. Og det forteller hvor vanskelig det er for Åge Hareide.

-  Det er ikke veldig mye som skiller.

Avgjør ikke kampen

Og Norges landslagstrener, som altså bestemte seg i går kveld, innrømmer det.

-  Det er alltid lettest å forholde seg til det siste som har skjedd, det er det folk husker best, sier Åge Hareide til Dagbladet.

-  Min jobb er å huske litt mer enn det. Og derfor blir det en nøye vurdering - hvordan skal vi spille mot Slovenia og hva ønsker vi å få ut av midtstopperne. Men når det er sagt:

-  Resultatet i morgen kveld verken står eller faller med valget av midtstoppere.

Jan Åge Fjørtoft hadde ikke vært Jan Åge Fjørtoft om han ikke hadde bragt Ragnvald Soma inn i diskusjonen også. Eller Myggen for sakens skyld.

-  Det er som sagt tett, sier Fjørtoft.

-  Og Soma, som ingen snakker om, er en veldig spillende midtstopper. Så jeg sier bare som Myggen sa det da en journalist spurte om han var for eller mot EU før folkeavstemningen i 1994:

-  Jeg er for EU, men jeg kan godt si at jeg er imot hvis du heller vil det.

KOPIEN: Drilloslegendene var svært til stede på balkongen på Ullevaal stadion under gårsdagens trening. Mini foretrekker Vidar Riseth i midtstopperduellen. Mens Kjetil Rekdal, Lars Bohinen og Jan Åge Fjørtoft går for Erik Hagen.
ORIGINALEN: De to gamlingene på balkongen i «The Muppet Show».
KJEMPER OM PLASS: Erik Hagen storspilte mot Skottland. Men kjemper en knallhard kamp mot Vidar Riseth om en plass på laget mot Slovenia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media