Muri er fortsatt svimmel etter hjernerystelsen

Uaktuell til storkampen mot Brann.

(Dagbladet): Sju minutter ut i kampen mot Lillestrøm for ti dager siden, gikk Vålerengas midtstopper André Muri (31) ned for telling. Det skjedde etter en duell med Björn Bergmann Sigurdarson (21).
 
Muri ble kjørt til sykehus, og fikk påvist kraftig hjernerystelse. Han trener ennå ikke med laget. Når han kommer tilbake, var onsdag formiddag usikkert.
 
- Det går ikke framover med kvantesprang. Han er fortsatt plaget av hodepine og svimmelhet, sier medisinsk koordinator i Vålerenga, Eirik Bjærke, til Dagbladet.
 
- Vi må bare ta dag for dag. Muri synes det går litt bedre, men er ikke aktuell til helgas kamp.
 
Hatoppgjør Helgas kamp er mot Brann i Bergen. Det pleier å være et oppgjør av dimensjoner, både for spillerne og supporterne.
 
Muri fikk skulderen til Lillestrøm-spiller Sigurdarson i hodet. Da han deiset i bakken, var det tydelig at han ikke var bevisst.
 
- Han var borte i 15 til 20 sekunder, opplyser Bjærke.
 
Da han kom til seg selv, hadde han problemer med å svare på obligatoriske kontrollspørsmål. Han visste ikke hvilken dag det var, eller stillingen.
 
Vanskelig å tidfeste Muri og Vålerengas medisinske personell håpet  det skulle gå seg til etter noen dager. Men nå er midtstopperen ute på ubestemt tid.
 
- Det er for eksempel enklere å tidfeste en muskulær skade. Med hjernerystelse er det vanskeligere å si, fordi det er så individuelt, påpeker Bjærke.
 
Kampen mellom Brann og Vålerenga blir et oppgjør mellom to lag som på ingen måte har levd opp til de standarder omgivelsene forlanger.