Murphy senket United

Noe så sjeldent som en bortescoring på straffe gjorde at Manchester United tapte 0-1 for Liverpool hjemme på Old Trafford lørdag. Dagbladet.no fulgte Premier League direkte!

Dermed klarte ikke United å innta 2. plassen foran Chelsea. For Liverpool og Gérard Houllier var dette en av sesongens aller største triumfer. Tre poeng gjør at Liverpool tok et langt steg mot mesterligaspill neste sesong.

Mens Ole Gunnar Solskjær måtte starte på benken for Manchester United, spilte John Arne Riise sin seriekamp nummer 100 for Liverpool.

Riise farlig

I en sjansefattig 1. omgang var det nettopp Riise som kom nærmest med et susende frispark etter 26 minutter. Ballen gikk via en United-spiller og til corner. Ellers ble det en stille omgang for målvaktene Tim Howard og Jerzy Dudek.

En drøy time var spilt da Liverpool fikk straffe etter at Steven Gerrard ble felt av Gary Neville. Noen vil nok hevde at straffen var billig, men det var utvilsomt kontakt mellom spillerne.

Michael Owen og Gerrard har tidligere i sesongen brent flere straffer for Liverpool. Nå var det Danny Murphy som fikk tillit, og han satte ballen opp i høyre hjørne til ellevill jubel for bortefansen.

Solskjær nærme

Det var første gang siden 1993 at et bortelag på Old Trafford har scoret på straffe i seriesammenheng!

Minutter senere kastet United-manager Alex Ferguson inn Solskjær i et forsøk på å berge minst ett poeng.

Og United hadde sine sjanser. Ti minutter før slutt traff Ryan Giggs stolpen, mens Solskjær hadde en kjempesjanse like etterpå. Cristiano Ronaldo la perfekt inn fra høyre, men kristiansunderen bommet på stupheadingen.