Murray: - Herregud, dette er så urettferdig!

Wimbledon-drama på Centre Court.

HADDE MOMENTET: Andy Murray fortviler over avgjørelsen om å lukke taket for å få på flomlyset på Centre Court. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
HADDE MOMENTET: Andy Murray fortviler over avgjørelsen om å lukke taket for å få på flomlyset på Centre Court. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag fikk Novak Djokovic til Wimbledon-finale da han slo Juan Martin del Potro i tidenes lengste Wimbledon-semi noensinne.

Senere i kveld var det hjemmefavoritten Andy Murrays tur til å innfri forventningene, men polske Jerzy Janowicz ville det annerledes. På flere måter.

Først tok polakken det første settet etter tie-break, men Murray kom sterkt tilbake.

De to neste settene tok han 6-4, 6-4, men så kom beskjeden. Janowicz hadde åpenbart klaget på at det begynte å bli mørkt på Centre Court, og dommeren beordret spillerne i garderoben slik at taket med flomlys kunne trekkes på plass.

- Det er ikke mørkt engang
Dette falt ikke i god jord hos skotten som så absolutt hadde momentet i kampen.

- Jeg skjønner ikke disse reglene. Herregud, det er så urettferdig, klaget Murray høylytt til mannen som informerte ham om avgjørelsen, før han fortsatte.

- Det er ikke mørkt engang. Hvor lenge har han klaget over at det er for mørkt? Vi må jo kunne spille i minst 45 minutter til?

Dommeren hørte ikke på Murrays klager og ba om 20 minutters pause. Men pausen hjelp ikke Janowicz. Murray gikk hen og vant kampen 3-1 i sett.