GJEV TITTEL: Andy Murray poserer med Wimbledon-pokalen.  Foto: Steve Paston / PA via AP / NTB Scanpix
GJEV TITTEL: Andy Murray poserer med Wimbledon-pokalen.  Foto: Steve Paston / PA via AP / NTB ScanpixVis mer

Murray: – Dere har ikke sett det beste av meg

Andy Murray storspilte i søndagens Wimbledon-finale, men briten er sterk i troen på at nivået hans vil fortsette å stige. 29-åringen jakter nye triumfer på tennisbanen.

Murray feide canadiske Milos Raonic av banen med 3-0 i sett (6-4, 7-6, 7-6) på Centre Court i den prestisjetunge gressturneringen.

Men de som tror Murray har nådd sitt toppnivå, de må tro om igjen, skal man tro skotten selv.

– Jeg føler fortsatt at min beste tennis ligger foran meg. Det kjennes som om jeg har en mulighet til å vinne mer, sier 29-åringen, ifølge Sky Sports.

– Toppnivå er individuelt. Noen er på topp tidlig i 20-årene, andre i midten av 20-årene. Forhåpentligvis er mitt toppnivå fortsatt ikke nådd, legger Murray til.

Tøff konkurranse

Murray har vunnet tre Grand Slam-turneringer så langt i karrieren. I hovedsak er det tre andre spillere som har sørget for at briten ikke har flere. Novak Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal har alle dominert.

– Jeg ville åpenbart ha elsket å ha vunnet enda mer, men det er som jeg har sagt tidligere: Novak, Roger og Rafael er tre av tidenes beste, sier Murray.

Verdenstoeren har fortsatt stor respekt for trioen. Novak Djokovic er fortsatt verdensener, tross serberens tredje-runde-exit i årets Wimbledon. Før det hadde Djokovic slått Murray i finalen av både Australian Open og Roland Garros.

– Hvis jeg ønsker å vinne flere Grand Slams, så må jeg finne måter å slå dem på, sier Murray om de tre rivalene.

Ble far

Tidligere i år ble Murray far til datteren Sophia. Dét kan også hjelpe Murray til nye suksesser, tror briten selv.

– Mange sa at da Roger begynte å spille sin beste tennis da han ble far. Det var det samme med Novak. Jeg føler meg i hvert fall mer motivert enn noen gang før akkurat nå, sier Murray.

29-åringen trekker også fram Ivan Lendl (56) som en suksessfaktor. Den tidligere tennisstjernen er tilbake i Murrays trenerteam. Lendl og Murray skilte lag i 2013, men nylig var Lendl altså tilbake.

– Ivan er en ledertype. Jeg stoler på det han har å si, hovedsakelig på grunn av resultatene vi har oppnådd sammen tidligere. Jeg har spilt min beste tennis under ham, fastslår Murray.

(NTB)