AVGJORDE: Glenn Murray feirer med fansen. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Glenn Murray feirer med fansen. Foto: ScanpixVis mer

Brigthon slo West Ham

Murray ble helten for Brighton

Glenn Murray scoret sitt femte ligamål for Brighton denne sesongen da han fredag satte inn kampens eneste mål i Premier League-oppgjøret mot West Ham.

Etter å ha tatt poeng mot Chelsea og vunnet mot Manchester United de to siste kampene kom West Ham ned på jorden i bortemøtet med Brighton, da lagene tjuvstartet den åttende runden i Premier League fredag.

Etter en intens og spennende første omgang var det hjemmelaget som gikk til pause med 1-0-ledelse. Glenn Murray fikk en enkel jobb med å sende hjemmelaget i føringen etter 25 minutters spill.

Et presist innlegg fra Beram Kayal traff Murray, som fra kort hold satte ballen forbi en sjanseløs Luka Fabianski i West-Ham-målet.

Det var 35-åringens femte seriemål denne sesongen.

Presset på

Etter pause presset West Ham voldsomt på for utligning.

Marko Arnautovic hadde flere store sjanser til å få balanse i regnskapet, men avslutningene fant ikke veien til nettmaskene. Også Andrij Jarmolenko og Fabián Balbuena hadde sine sjanser, men ballen fant aldri veien til nettmaskene.

Brighton la seg dypt og hadde lite å by på framover. Bakover var de derimot både gode og heldige, og dro til slutt seieren i land.

West Ham gikk skuffet av banen, mens Brighton tok tre viktige poeng.

Med tre poeng klatrer Brighton til 12.-plass på tabellen med åtte poeng, mens West Ham ligger tre plasser bak med sine sju.

Neste runde tar Brighton turen til Newcastle, mens West Ham tar imot Tottenham.