Murray gikk på sensasjonelt tapt

<strong>FRUSTRERT:</strong> Den britiske stjerna Andy Murray. Foto: NTB Scanpix
FRUSTRERT: Den britiske stjerna Andy Murray. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andy Murray forsvant meget overraskende ut av Australian Open etter tap mot 50.-rangerte Mischa Zverev i åttedelsfinalen.

29 år gamle Zverev er mest kjent for å være storebroren til stortalentet Alexander Zverev (19). Det var storebrors tur til å levere store bragder på tennisbanen søndag morgen norsk tid.

Den russiskfødte tyskeren Zverev imponerte stort og vant i fire sett (7-5, 5-7, 6-2, 6-4) etter tre timer og 33 minutters spill på centercourten i Melbourne Park.

Dermed er Zverev klar for kvartfinalen i årets først Grand Slam-turnering.

- Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det, for jeg var nærmest i koma. Server og volleyslag tok meg videre. Jeg var spent mot slutten, men ikke nervøs, sa Zverev.

Toppseedede Murray har vært i finalen i det åpne australske tennismesterskapet fem ganger, men har aldri vunnet. Fra før er regjerende mester Novak Djokovic slått ut av årets turnering.

Zverev har aldri vunnet en ATP-turnering. Med en plassering som nummer 50 i verden, var han ventet å bli kanonføde for toppseedede Murray.

Men med aggressivt spill ved nettet fikk Zverev stresset sin britiske motstanders spill. Det banet vei for en rekke servebrudd og en sensasjonell seier.

- Det ville seg bare ikke. Han servet meget godt og fortjente å vinne, medga en skuffet Murray.

Lur taktikk

Murray hadde uventet store problemer i sine egne servepartier. Allerede i første sett ble han brutt tre ganger av sin langt mindre kjente motstander. Riktignok brøt briten to ganger selv, men det hjalp lite da settet ble tapt 5-7. Kaskaden av servebrudd fortsatt i andre sett, men da med fordel Murray (3-2), som sikret settet 7-5.

Da trodde de fleste at Murray skulle dra i land en plass i kvartfinalen. Men Zverev skulle sikre det tredje settet 6-2 etter to servebrudd. Dermed havnet Murray for alvor i store vanskeligheter, og det presset håndterte briten svært dårlig.

Allerede i første parti ble Britens serve brudd. 29 år gamle Zverev spilte med stor ro, mens Murray ikke klarte å nå gjennom med sitt normalt så solide grunnspill. Stadig kom Zverev fram mot nettet, en taktikk Murray aldri klarte å finne en lur løsning på.

I kvartfinalen skal Zverev ut mot enten Roger Federer eller Kei Nishikori.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer