FEMINIST: Andy Murray anser seg selv som en feminist. Etter natta OL-finale satte han BBC-reporter John Inverdal ettertrykkelig på plass. Foto: Mandatory Foto:  Cristiano Andujar/AGIF/REX/Shutterstock / NTB Scanpix
FEMINIST: Andy Murray anser seg selv som en feminist. Etter natta OL-finale satte han BBC-reporter John Inverdal ettertrykkelig på plass. Foto: Mandatory Foto:  Cristiano Andujar/AGIF/REX/Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Murray hylles for sitt kvinnesyn

Satte skandalereporter på plass.

(Dagbladet): Etter nattas tennisfinale i Rio hylles vinner Andy Murray for å ha satt en journalist fra BBC på plass etter en pinlig kvinnediskriminerende seanse.

Murray hadde akkurat vunnet maratonfinalen mot argentineren Martin del Porto og forsvart sitt OL-gull fra London 2012.

John Inverdale gratulerte Murray med at han var den første til å vinne to gull i tennis.

Da repliserte Murray resolutt slik:

- Nå har Venus og Serena vunnet fire gullmedaljer hver.

De to søstrene Williams har begge tre gull i double sammen. Og de har hver sin gullmedalje i single.

Andy Murray har tidligere erklært seg som en feminist og har talt kvinnesak i tennisen.

Han har uttalt i en blogg at han anser seg selv som en feminist etter at han så hvordan hans tidligere trener Amélie Mauresmo ble behandlet hver gang han tapte en viktig tenniskamp.

Dette ble gjengitt i The Independent 5. juni i år.

Blogg

Murray har en fast blogg i L'Equipe. Bloggen ble også lagt ut på hans egen webside.

«Om jeg er blitt en feminist? Vel, om det betyr å være en feminist når man kjemper for kvinners rettigheter og ønsker at en kvinne skal behandles likt om en mann, så ja, da er jeg en feminist.»

I salaten

Ifølge The Guardian er det ikke første gang Inverdale tråkker i salaten. I 2013 måtte BBC be om unnskyldning overfor Marion Bartoli etter at hun hadde vunnet Wimbledon. Da skal Inverdale ha uttalt at «tror du faren til Bartoli fortalte henne at hun neppe kom til å bli noe særlig å se på, men at hun bare måtte finne seg i å bli en sliter.»