<strong>STOR TRIUMF:</strong> Andy Murray slo Milos Raonic i Wimbeldon-finalen. Foto: NTB Scanpix AFP PHOTO
STOR TRIUMF: Andy Murray slo Milos Raonic i Wimbeldon-finalen. Foto: NTB Scanpix AFP PHOTO Vis mer

Murray i tårer etter Wimbledon-triumfen: - Historien kunne ikke vært vakrere

Andy Murray kopierte Wimbledon-triumfen fra 2013. Da seieren over Milos Raonic var et faktum, tok følelsene overhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rått. Prestisjefullt. Følelsesladet. Vakkert.

Det kan strengt talt ikke bli større. Wimbledon er verdens eldste og mest prestisjetunge turneringen i tennis. Det er ikke uten grunn at turneringen blir omtalt som «The Championships».

<strong>TÅRER:</strong> Andy Murray tok til tårene etter at Wimbledon-seieren var et faktum. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
TÅRER: Andy Murray tok til tårene etter at Wimbledon-seieren var et faktum. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Vis mer

Gressdekket gjør denne Grand Slam-turneringen ekstra spesiell. Atmosfæren og stemningen likeså. Vinner man Wimbledon, er det vanskelig å holde følelsene inne. Det skal man heller ikke gjøre.

Og det gjorde ikke Andy Murray (29) da han slo Milos Raonic (25) i dagens Wimbledon-finale. Murray tok til tårene da han kopierte Wimbledon-triumfen fra 2013. Den gang ble Novak Djokovic, som har vunnet de to siste utgavene, slått i finalen.

I dag var det Raonic som prøvde å hindre britisk hjemmejubel. Det klarte ikke kanadieren. Murray har aldri vært verdensener, men triumfert i flere av sine viktigste turneringer i karrieren.

- Han har kjempet så hardt

Blant annet kapret han OL-gullet på hjemmebane i London og vant Wimbledon i 2013. I dag var han tilbake der han vil være: på topp.

<strong>EKSTASE:</strong> Slik jublet Andy Murray over finaleseieren over Milos Raonic. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
EKSTASE: Slik jublet Andy Murray over finaleseieren over Milos Raonic. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

- Murray vinner foran sitt eget publikum. Historien kunne ikke vært vakrere. Du ser hvor mye det betyr for ham, tre år etter at han vant her sist. Han har kjempet så hardt for å komme tilbake. For et øyeblikk. For et eventyr, utbrøt TV 2s tenniskommentator Eirik Fure.

Murray vant 3-0 i sett foran et entusiastisk hjemmepublikum i London. Settsifrene ble 6-4, 7-6, 7-6 i verdenstoerens favør. Briten trakk det lengste strået i tie break i både annet og tredje sett.

Canadiske Raonic slo ut Roger Federer i semifinalen, men maktet ikke å ta en ny kjempeskalp i søndagens oppgjør. Til det var Murray for sterk, selv om hardtservende Raonic avverget mange servebrudd imot underveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer