GLEDESTÅRER: Andy Murray gråt da han tapte Wimbledon-finalen mot Roger Federer for tre uker siden. I kveld gråt han på centercourten igjen - denne gangen av glede over å ha spilt seg til OL-finale.Foto: Stefan Wermuth / REUTERS / NTB scanpix
GLEDESTÅRER: Andy Murray gråt da han tapte Wimbledon-finalen mot Roger Federer for tre uker siden. I kveld gråt han på centercourten igjen - denne gangen av glede over å ha spilt seg til OL-finale.Foto: Stefan Wermuth / REUTERS / NTB scanpixVis mer

Murray jakter Wimbledon-revansj mot Federer i OL-finalen

Gråt av glede etter semi-seier mot Djokovic.

Britenes hjemmeyndling Andy Murray er klar for et nytt forsøk på å slå Roger Federer i Wimbledon. Søndag møtes de i OL-finalen.

Det gjør de en måned etter at skotten gråt da han tapte finalen. Federer tok sin sjuende Wimbledon-tittel, mens Murray mislyktes i å bryte den lange britiske seierstørken i turneringen.

Murray gråt igjen etter at han beseiret verdenstoer Novak Djokovic 7-5, 7-5 i semifinalen fredag, men denne gang var det gledestårer.

Federer kan trenge tiden fram til søndag for å hente seg etter sin semifinale mot Juan Martin del Potro. Sveitseren drømmer i likhet med Murray om sin første OL-tittel i single.

Settsifrene i det meget tette oppgjøret ble 3-6, 7-6 (7-5) 19-17 etter svært tett og spennende duell.

Utmattende - Jeg tror aldri jeg har spilt et så langt sett i en tresettskamp. Hele kampen varte nesten fire og en halv time, så det var både fysisk og mentalt utmattende, sa Federer.

- Det var tøft fra start til slutt. Jeg beholdt roen, men det har sin pris å måtte holde serven så mange ganger bare for å holde seg inne i kampen.

Argentinske Del Potro brøt sin sveitsiske motstanders serve én gang i første sett. Det var nok til å ta hjem settet med 6-3. Federer slet uvanlig mye med å returnere ballene, spesielt fra 1,98 meter høye Del Potros forehand.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross 17 upressede feil klarte Federer likevel å dra i land annetsettet etter seier 7-5 i tiebreak. Alle feilslagene kunne fort blitt skjebnesvangre for Federer, men Del Potro, som kun hadde vunnet to av 14 kamper mot Federer tidligere, klarte ikke å presse seg fram til de avgjørende poengene. Det til tross for at 23-åringen til da ikke hadde tapt noe game i egen serve.

Jevnspilt Det tredje og avgjørende settet ble langt og meget jevnspilt. Ettersom tredje sett i OL ikke kan avgjøres med tiebreak, måtte Del Potro og Federer spille videre til en av dem sikret seg et forsprang på to game. På stillingen 8-8 var Del Potro ille ute i egen serve, men argentineren hentet seg inn igjen med fire strake poeng.

Oppgjøret fortsatte som før, men det ble etter hvert tydelig at Del Potro ble mer sliten og slet med å holde serven. Etter over tre timers spill klarte Federer for første gang å bryte etter en kjempemiss fra Del Potro på breakball.

Men argentineren svarte på imponerende vis da han selv måtte bryte for å holde seg i turneringen. Federers neste servegame ble brutt uten at verdenseneren vant noen av ballene.

Flere breakmuligheter fulgte for Federer, uten at en innbitt Del Potro lot seg knekke. Da Federer for annen gang fikk tre breakballer i argentinerens serve, på utrolige 17-17, kom endelig et nytt servebrudd. I påfølgende game spilte 30-åringen fra Basel seg til matchballer. Først én gang uten hell. På neste sjanse, etter en fire timer og 26 minutter lang tresettskamp, kunne en sliten Federer juble for avansement til sin første OL-finale.

(NTB)