TIL OL-FINALE: Andy Murray hadde få problemer med å slå Kei Nishikori fra Japan i semifinalen i OL. Foto: NTB Scanpix
TIL OL-FINALE: Andy Murray hadde få problemer med å slå Kei Nishikori fra Japan i semifinalen i OL. Foto: NTB ScanpixVis mer

Murray klar for ny OL-finale - etter superpoeng som fikk publikum til å juble

Slo utfordrer fra Japan.

RIO (Dagbladet): Andy Murray (29) er klar for OL-finale i tennis etter en overlegen semifinale i solskinnet i Rio. Men for Kei Nishikori (26) fra Japan - også kalt «solopphavslandet» - ble det en bekmørk forestilling.

Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne og Nishikori slet voldsomt med å slå såkalte vinnere. Murray kjempet godt, servet bedre og utspilte konkurrenten.

Sifrene 6-1, 6-4 sier alt om matchen. Spesielt det nest siste poenget i kampen ga publikum valuta for oppmøtet. En lang ballveksling endte med at en knestående Murray sendte ballen over motstanderen og i hjørnet.

Sekunder seinere kunne Murray juble etter at han sikret seieren - og briten var tydelig preget og glad idet han mottok publikums hyllest.

TAPTE: Kei Nishikori røk i semifinalen i OL. Nå venter bronsefinale. Foto: REUTERS/Toby Melville
TAPTE: Kei Nishikori røk i semifinalen i OL. Nå venter bronsefinale. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

God start

Murray var fullstendig overlegen i det første settet inne på Center Court - hovedbanen - i OL-byen.

Britiske (egentlig skotske) Murray er regjerende OL-mester fra London og viste styrke fra start mot sin japanske rival. Nishikori har som beste prestasjon US Open-finale fra 2014 - men har slitt mot antatt bedre spillere de to siste åra.

Japaneren er ranket som nummer seks i verden, og verdenstoer Murray ble flere hakk for sterk i dag.

Murray tok det første settet 6-1 etter at han brøt på 1-1. Deretter handlet alt om skotten, som kontrollerte inn det første settet uten problemer. Ved to anledninger ble Murray møtt av buing fra tribunen da han klaget til noen utenfor banen og brukte for lang tid i egen serv. Det var nemlig ingen tvil om hvem som var publikumsfavoritten inne på arenaen som tar rundt 10 000 tilskuere.

Stjernemøte

Heller ikke det andre settet var en spennende affære. Murray brøt Nishikori til 3-2 og derfra viste mannen i hvit t-skjorte og blå shorts ingen nåde.

Murray møter enten Rafael Nadal (Spania) eller Juan Martin Del Potro (Argentina) i finalen. De to møtes til semifinale seinere lørdag.

Hovedbanen i Rio-OL - Center Court på tennisspråket - er oppkalt etter den brasilianske tidligere tennisspilleren Maria Esther Bueno som ble første kvinne til å vinne fire Grand Slams i dobbel på ett år.