NUMMER EN: Andry Murray. Foto: PA/IAN LANGSDON/NTB Scanpix
NUMMER EN: Andry Murray. Foto: PA/IAN LANGSDON/NTB ScanpixVis mer

Murray ny verdensener uten å spille

- Han er definitivt en spiller som fortjener det, sier Djokovic.

Andy Murray overtar for første gang førsteplassen på verdensrankingen i tennis. Det ble klart da han gikk til finalen i Paris Masters på walkover.

En leggskade gjorde at canadiske Milos Raonic var tvunget til å trekke seg fra lørdagens semifinale.

Murray blir offisielt verdensener når en ny ATP-ranking blir lagt ut mandag. Han tar over tronen etter Novak Djokovic, som hadde den sammenhengende i 122 uker på rad.

29-åringen blir den første verdenseneren fra Storbritannia. Totalt er Murray 26. mann i rekken som har vært på toppen siden rankingen ble innført i 1973.

- Fortjent

Djokovic røk ut av Paris Masters før helgen. Alt Murray trengte å gjøre for å ta over førsteplassen fra serberen, var å ta seg av Raonic i semifinalen. Det klarte skotten lettere enn ventet.

- Han er definitivt en spiller som fortjener det. Han skal ha mye respekt for det han har oppnådd. Vi har kjent hverandre lenge, jeg tror vi var 11 år da vi spilte mot hverandre første gang. Det er ekstraordinært å se hvor mye han har hevet spillet sitt de siste 12 månedene, sa Djokovic fredag.

Nest eldste

29 år gamle Murray er den nest eldste som er blitt verdensener for første gang. John Newcombe var 30 da han ble ener i 1974.

Før sommerens Wimbledon-turnering hadde Djokovic et forsprang på 8000 poeng. Siden har Murray stadig tatt innpå med glitrende spill, mens Djokovic har slitt tungt. Murray vant årets Wimbledon og ble også OL-mester i Rio de Janeiro.

Murray spiller finale i Paris søndag. Der møter han amerikanske John Isner. Isner slo ut kroaten Marin Cilic med 6-4, 6-3.

(NTB)