Murray og Tsonga møtes i semifinalen

Vant sine kvartfinaler etter fire sett.

TIL SEMI: Tennisstjernene Andy Murray (bildet) og Jo-Wilfried Tsonga barker sammen i Wimbledon-turneringens semifinale. Det ble klart da begge vant etter fire sett i kvartfinalene onsdag. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix
TIL SEMI: Tennisstjernene Andy Murray (bildet) og Jo-Wilfried Tsonga barker sammen i Wimbledon-turneringens semifinale. Det ble klart da begge vant etter fire sett i kvartfinalene onsdag. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

Tennisstjernene Andy Murray og Jo-Wilfried Tsonga barker sammen i Wimbledon-turneringens semifinale. Det ble klart da begge vant etter fire sett i kvartfinalene onsdag.

Verdensfirer Murray har lenge drømt om å nå en Wimbledon-finale, og nå har skotten alle tiders mulighet. Mange ventet at han ville få Rafael Nadal i semifinalen, men verdenstoeren skuffet og røk tidlig ut av Grand Slam-turneringen.

Murray møtte Nadals landsmann David Ferrer i kvartfinalen og viste styrke da han vant den jevne kampen 6-7 (5-7), 7-6 (8-6), 6-4, 7-6 (7-4).

Nesten fire timer tok det Murray å vinne oppgjøret som sendte ham til semifinale på London-gresset for fjerde år på rad. Han håper å gå hele veien og bli den første briten med seier i herreklassen siden Fred Perry i 1936.

Første hinder på veien er Tsonga, som slo tyske Philipp Kohlschreiber 7-6 (7-5), 4-6, 7-6 (7-3), 6-2 onsdag. Franskmannen som er ranket som nummer fem i verden blir ingen lett motstander.

Tsonga tapte for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i 2012. Han slet tidvis mot Kohlschreiber, men var meget fornøyd med å ta seg videre.

- Det var vanskelig i dag. Philipp spilte bra, servet bra og var veldig aggressiv. Men jeg er videre, og jeg er fornøyd. Det blir en ny sjanse etter forrige år, sa franskmannen.

I den andre semifinalen møtes Djokovic og verdenstreer Roger Federer.

(NTB)