Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Murray og Williams enkelt til kvartfinale

Briten jakter sin første Grand Slam-tittel.

VANT TRE STRAKE SETT: Andy Murray kunne juble etter å ha slått kanadiske Milos Raonic 6-4, 6-4, 6-2. Foto: Scanpix/NTB
VANT TRE STRAKE SETT: Andy Murray kunne juble etter å ha slått kanadiske Milos Raonic 6-4, 6-4, 6-2. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Den britiske OL-mesteren Andy Murray tok seg enkelt videre til kvartfinalen i US Open i tennis mandag. Han slo canadieren Milos Raonic 6-4, 6-4, 6-2.

Murray er på jakt etter sin første Grand Slam-tittel, og det ser ikke ut som om oppgaven for å komme med til semifinalen blir altfor vanskelig for OL-vinneren, for i kvarten møter han kroaten Marin Cilic, som bare er ranket på 12.-plass i US Open.

Det er åttende gang på rad at 25 år gamle Murray er i kvartfinalen i en Grand Slam-turnering, så han venter bare på å lykkes fullt ut.

I kampen mot Raonic hadde i alle fall Murray full kontroll. Han ble aldri presset av canadieren, som aldri tidligere har vært med i en kvartfinale i en av de store turneringene.

Full kontroll for Williams
Det var ingen tvil om hvem som skulle trekke det lengste strået da Serena Williams møtte Andrea Hlavackova i 4. runde av US Open mandag.

26-årige Hlavackova hadde en fin turnering på Flushing Meadows-banene før møtet med Williams. På de tre første rundene hadde den useedede tsjekkeren slått ut både landskvinnen Klara Zakopalova (seedet som nummer 24) og russeren Maria Kirilenko (14.-seedet).

Men mot fjerderangerte Williams, som har vunnet Grand Slam-turneringen i hjemlandet tre ganger, ble stakkars Hlavackova likevel et slaktoffer. På 57 minutter spilte snart 31 år gamle Williams henne av banen, uten å gi bort et eneste game.

- Konsentrert
- Jeg spilte veldig godt i dag. Så god som dette har jeg ikke vært tidligere i turneringen. Jeg visste at motstanderen min hadde spilt veldig bra så langt i turneringen. Derfor var jeg veldig nøye på at jeg måtte konsentrere meg hele veien, sa Williams i et intervju rett etter kampen.

Nå venter serberen Ana Ivanovic i kvartfinalen. Vinneren av den kampen får garantert en italiensk motstander når det skal avgjøres hvem som går til finalen.

To italienske damer er nemlig også inne blant de åtte siste i US Open. Roberta Vinci imponerte da hun sendte ut annenseedede Agnieszka Radwanska fra Polen i 4. runde mandag. Settsifrene ble 6-1, 6-4. Tiendeseedede Sara Errani er også videre med 7-6 (7-5), 6-3 over tyske Angelique Kerber.

Sistnevnte var seedet som nummer seks i New York.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media