Murray prikker inn Wimbledon-formen

Vant jevn ATP-finale.

MÅTTE SLITE: Andy Murray måtte slite mot Marin Cilic i finalen i ATP-turneringa i London, men vant til slutt. Om litt venter Wimbledon. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpix
MÅTTE SLITE: Andy Murray måtte slite mot Marin Cilic i finalen i ATP-turneringa i London, men vant til slutt. Om litt venter Wimbledon. Foto: AP Photo / Sang Tan / NTB scanpixVis mer

Andy Murray seiret i en svært jevn kamp mot kroatiske Marin Cilic søndag og sørget for å gå inn mot Wimbledon med god selvtillit.

Murray, som er ranket som nummer to i verden, mistet Roland-Garros med en ryggskade. Søndag sikret han seg seieren i ATP-turneringen i London.

Men det ble langt ifra en lett kamp for briten. Kroaten sikret det første settet med 7-5, men deretter handlet det om Murray. Det andre settet ble vunnet med 7-5, før nådestøtet ble satt med sifrene 6-3 i tredjesett.

Wimbledon starter om bare åtte dager, og Murrays seier i ATP-turneringen gir trolig god selvtillit inn mot den prestisjetunge turneringen. Der endte Murray i fjor som nummer to.

- Han (Cilic) er en av de beste gressbane-spillerne i verden, og vi har kjent hverandre siden vi var juniorer. Vi har spilt mange tøffe kamper. Han spilte godt på slutten av andresettet, men heldigvis tok jeg det, sa Murray.

Murray tar nå sikte på å bli den første briten som vinner Wimbledon siden Fred Perry gjorde det i 1936.

(NTB)