Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Murray reiste seg etter krise-åpning

Ga hjemmepublikummet hjertebank i første sett.

SLO TILBAKE: Hjemmefansen fikk nok litt bakoversveis da Daniel Gimeno-Traver tok første sett mot Andy Murray, men hjemmehåpet slo knallhardt tilbake.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK
SLO TILBAKE: Hjemmefansen fikk nok litt bakoversveis da Daniel Gimeno-Traver tok første sett mot Andy Murray, men hjemmehåpet slo knallhardt tilbake.Foto: SCANPIX/AFP/GLYN KIRK Vis mer

Britenes Wimbledon-håp Andy Murray startet nervøst i sin 1. rundekamp i Wimbledon mandag, men valset etter hvert over motstander Daniel Gimeno-Traver.

Spanjolen sjokkerte hjemmepublikummet med å ta hjem det første settet, men måtte bite i gresset da fjerdeseedede Murray fikk opp dampen på centercourten på All England Club. 24-åringen kunne til slutt gå av det grønne dekket med seier 4-6, 6-3, 6-0, 6-0.

Kampen ble spilt under tak på Wimbledons hovedarena på grunn av regn. Nedbøren satte en stopper for alle de andre kampene som ble spilt sent mandag ettermiddag ettersom det ikke er mulighet til å spille under tak på de øvrige banene.

Murray møter vinneren av oppgjøret mellom slovenske Blaz Kavcic og tyskeren Tobias Kamke i 2. runde.

I Storbritannia håper man at skotten skal bli den første briten som vinner herreklassen i Wimbledon siden Fred Perry i 1936. Murray har tatt seg til semifinale i turneringen de to siste årene og vant oppvarmingsturneringen på Queens Club for en drøy uke siden.

(NTB)