Murray røk ut av US Open

Tittelforsvarer og Wimbledon-mester Andy Murray røk ut i kvartfinalen i US Open mot Stanislas Wawrinka.

SLET: Regjerende mester Andy Murray knakk aldri koden mot Stanislas Wawrinka og tapte i tre strake sett i det som kan beskriven som et sjokktap.  AFP PHOTO / TIMOTHY CLARY
SLET: Regjerende mester Andy Murray knakk aldri koden mot Stanislas Wawrinka og tapte i tre strake sett i det som kan beskriven som et sjokktap. AFP PHOTO / TIMOTHY CLARYVis mer

*Stanislas Wawrinka - Andy Murray (6-4, 6-3, 6,2)

(Dagbladet): Regjerende mester Andy Murray i US Open røk i kveld ut av turneringen mot sveitseren Stanislas Wawrinka.

Briten som er ranket som nummer to i verden var ventet å ha kontroll på Wawrinka som er ranket som nummer 10, men sveitseren var solid fra grunnlinja og senket Murray med en dødelig backhand.

- Det er helt fantastisk. Spesielt her i US Open, sa Wawrinka etter kampen.

Wawrinka brøt skotten i første sett på stillingen 5-4 og fikk en drømmestart på kampen. Etter dette slet Murray mer og mer med å knekke koden mot sveitseren.

- Etter jeg vant første sett fikk jeg selvtillit og det hjalp godt gjennom kampen.

28-åringen hadde kontroll og vant andre sett 6-3. På det tidspunket så det stygt ut for Murray som hadde presset på seg før tredje og siste sett.

- Jeg var nervøs før siste sett men jeg prøvde å fokusere på spillet mitt. Jeg prøvde å stresse Murray med aggresivt spill og det fungerte.

Der var sveitseren uslåelig og høydepunktet kom på stillingen 5-2 til Wawrinka. To enorme smasher og fantastisk volleyspill ga sveitseren matchball.

Murray satte serven i nettet og Wawrinka kunne juble foran 22 000 tilskuere på Arthur Ashe Stadium etter å ha sendt den regjerende mesteren ut av turneringen i tre strake sett.

Sjokk-exiten kommer to dager etter at Roger Federer også røk ut av turneringen i tre strake sett mot Tommy Robredo.

SEIER: Backhanden ble Stanislas Wawrinka nøkkel mot Andy Murray som slet med å returnere mot sveitseren. (AP Photo/David Goldman)
SEIER: Backhanden ble Stanislas Wawrinka nøkkel mot Andy Murray som slet med å returnere mot sveitseren. (AP Photo/David Goldman) Vis mer