<strong>TIL TOPPS:</strong> Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Murray sikret gull etter lang og slitsom kamp

Forsvarte gullet fra London-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld.

Murray møtte Juan Martin del Potro fra Argentina i finalen. Skotten vant første sett 7-5, mens argentineren kom tilbake og tok det andre settet 6-4. Tredje sett gikk igjen til Murray med overbevisende 6-2, og også det siste settet endte i skottens favør med 7-5 over del Potro.

– Dagens match var veldig opp-og-ned, veldig stressende. Vi hadde mange sjanser, begge to, og det var en lang og slitsom kamp. Jeg er glad jeg kom meg gjennom det, sier Murray etter gullkampen. To ganger i det fjerde og avgjørende settet hadde del Potro overtaket, men begge gangene gjorde han feil, og Murray kunne hente ham inn.

– Jeg har opplevd mange vanskelige tap de siste par årene. Jeg har tapt en del Grand Slam-finaler. Jeg har åpenbart også vunnet en del konkurranser, og det betyr mye for meg, sier skotten.

– Respekt

Murray kostet også på seg å skryte av den argentinske finalemotstanderen, som har slitt med håndleddsproblemer de siste årene.

– Jeg kan ikke forestille meg hvor mentalt vanskelig det han har gått gjennom må ha vært. Å komme tilbake og spille på dette nivået og kjempe i de største turneringene og mot de beste spillerne i verden, står det stor respekt av.

Forsvarte

Med seieren forsvarte Murray gullet fra London-OL for fire år siden. Der tok han også sølv i double.

Tidligere i sommer vant han herrenes Wimbledon-turnering for andre gang.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer