Murray slapp med skrekken etter sjokkstart

Storfavoritten måtte virkelig slite for semifinalebillett.

SLITESEIER: Andy Murray måtte virkelig slite for å beseire Fernando Verdasco. Briten tapte de to første settene, men slo tilbake og er videre til semifinalen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
SLITESEIER: Andy Murray måtte virkelig slite for å beseire Fernando Verdasco. Briten tapte de to første settene, men slo tilbake og er videre til semifinalen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

Det var en lettet spiller som møtte pressen etter slitekampen som varte godt over fire timer.

I en Wimbledonturnering, hvor begge verdenstoppene Rafael Nadal og Roger Federer er blitt slått ut, unngikk Murray å lide samme skjebne og bli neste offer for en tennissensasjon.

— Jeg overlevde en utrolig tøff kamp. Den kunne gått begge veier, men jeg fant en utvei og var det som skulle til, sa Murray.

Spanjolen var friskest fra start og tok hjem de to første settene med 6-4 og 6-3.

Skotske Murray fikk ingenting til å stemme i slet med å få overtaket mot den venstrehendte spanjolen, som er ranket som nummer 54 i verden.

Men med god hjelp av det patriotiske hjemmepublikummet skjerpet Murray seg og tok hjem de to neste settene relativt greit med 6-1 og 6-4.

— Jeg begynte å spille mer sikker og jeg tok meg tid da jeg fikk muligheten til det. Mot slutten av kampen var det en utrolig atmosfære, sa Murray.

I det siste settet fulgte spillerne hverandre og kampen ble ikke avgjort før Murray klarte å bryte Verdascos serve på stillingen 5-5. En annen kjent skotte, Sir Alex Ferguson, fulgte sin landsmann fra tribuneplass, og håpet om få se den første britisk Wimbledon-vinneren siden 1936 lever fortsatt.

I sin semifinale fredag møter Murray den polske overraskelsen Jerzy Janowicz.

(NTB)