Murray slår tilbake mot slakten: - Det er kvinnediskriminering

Blir flau av behandlingen av hans kvinnelige trener.

KRITISK: Andy Murray tar et oppgjør med behandlingen av sin hans kvinnelige trener Amélie Mauresmo. Foto: REUTERS/Jason O'Brien
KRITISK: Andy Murray tar et oppgjør med behandlingen av sin hans kvinnelige trener Amélie Mauresmo. Foto: REUTERS/Jason O'Brien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andy Murray jakter denne måneden en ny triumf i Australian Open sammen med sin kvinnelige trener Amélie Mauresmo.

Det er et samarbeid som er lite populært i det konservative, britiske tennismiljøet. At Murray blir trent av en fransk kvinne, har overhodet ikke falt i smak hos de britiske kritikerne.

Murrays tidligere mannlige trenere opplevde aldri å bli slaktet etter en svak kamp. Mauresmo har imidlertid virkelig fått høre det om 28-åringen har prestert under forventning.

Det er i hvert fall tendensen, mener den skotske tennisstjernen.

- Det er flaut Den forskjellsbehandlingen synes Murray er tåpelig. Nå tar han et oppgjør med kvinnediskrimineringen i tennissporten i et blogginnlegg i den franske avisen L?Equipe.

- Det er helt feil at hun må tåle så mye mer kritikk enn alle andre. Det er kvinnediskriminering. Folk sier jeg var modig som valgte en kvinne som trener. Faktum er imidlertid at Mauresmo var modig som valgte meg. Det er hun som hele tiden må ta støyten. Det blir alltid stilt spørsmål ved hennes kompetanse. Det er flaut, mener Murray.

- Om jeg har blitt en feminist? Hvis det å være feminist er å kjempe for at kvinner blir behandlet likt som menn, er svaret ja. Jeg kan takke min mor for at jeg har blitt tennisspiller. Jeg har også alltid hatt et veldig godt forhold til mine bestemødre, forteller 28-åringen.

Banebrytende Mauresmo har brutt flere barrierer. Hun stod frem som lesbisk tidlig i sin aktive tenniskarriere, faktisk dagen før hun skulle spille finalen Australian Open i 1999.

Hun vant både Australian Open og Wimbledon, samt OL-sølv i 2004, i løpet av sin karriere. Etter at Mauresmo ble Murrays trener, avanserte skotten raskt på rankingen.

Likevel, i alle perioder hvor Murray har møtt litt motgang, har hans franske trener blitt slaktet av kritikerne.

- Det har vært veldig tøft for meg. Jeg merker at det preger meg. Samtidig liker jeg godt å samarbeide med Andy. Det er derfor jeg fortsetter, sa Mauresmo til The Telegraph i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer