Murray sliter med alvorlig motivasjonstrøbbel

Etter ny nedtur i US Open.

 BITER TENNENE SAMMEN:  Andy Murray greier ikke å prestere på samme nivå som han gjorde han tok hjem Wibledon-seieren på hjemmebane. Foto: Timothy Clary / NTB Scanpix
BITER TENNENE SAMMEN: Andy Murray greier ikke å prestere på samme nivå som han gjorde han tok hjem Wibledon-seieren på hjemmebane. Foto: Timothy Clary / NTB ScanpixVis mer

Det som skulle bli lettere, ble ikke det. Wimbledon-seieren gjorde at Andy Murray mistet tenningen.

Det virket rosenrødt da skotten sikret den første britiske seieren i Wimbledon-turneringen på 76 år på forsommeren.

Alt lå til rette for flere seirer. Det snakket han åpent om. I idrett er det slik at store seirer gir økt selvtillit og motivasjon.

For Murray ble det ikke slik. I US Open stilte han opp som regjerende mester. Allerede innledningsvis slet han. Spillet satt ikke. Feil på feil ble gjort. Sukkene og mismotet var enkle å se.

Natt til fredag tapte han kvartfinalen i tre strake sett for sveitseren Stanislas Wawrinka.

- Etter å ha oppnådd noe slikt som Wimbledon, kan det ta tid før du er i stand til å yte 110 prosent igjen. Det har ikke lett å finne den rette motivasjonen. Jeg tror det er naturlig. Men jeg kom meg hit da. Jeg har tross alt vært her i tre uker. Uansett kan jeg ikke klage. Hvis noen hadde sagt til meg før fjorårets US Open at jeg skulle stå her som regjerende mester, som OL-vinner og Wimbledon-vinner ville jeg ikke ha trodd på det, sa skotten etter nederlaget for sveitseren.

(NTB)