TAKLET PRESSET: Andy Murray er klar for semifinale i Wimbledon.  Foto: Tim ireland / AP / NTB Scanpix 
TAKLET PRESSET: Andy Murray er klar for semifinale i Wimbledon.  Foto: Tim ireland / AP / NTB Scanpix Vis mer

Murray vant thrillerkamp mot Tsonga

Hjemmehåpet er klar for semifinale. 

Andy Murray er klar for semifinale i den prestisjetunge Wimbledon-turneringen i tennis. Briten slo franske Jo-Wilfried Tsonga 3-2 i sett i en tett og dramatisk kvartfinale.

– Det var en tøff match. Tsonga er en god spiller, en av de beste i verden på gress. Heldigvis fikk jeg brutt serven hans i femte sett, det var viktig, sa Murray etter kampslutt, ifølge BBC.

Verdenstoer Murray fikk en oppskriftsmessig start på onsdagens oppgjør, men Tsonga kom tilbake etter å ha ligget under 0-2. Franskmannen viste fram flott spill og frustrerte hjemmehåpet ved flere anledninger. I femte og avgjørende sett viste imidlertid Murray sin klasse på gresset i London. 29-åringen tok settet med 6-2, og vant dermed kampen 7-6, 6-1, 3-6, 4-6, 6-1.

Murray møter tsjekkiske Tomas Berdych i semifinalen.

– Berdych har vært i finalen i Wimbledon tidligere. Han har slått spillere som Djokovic og Federer, så det blir en vanskelig kamp. Jeg må spille bra for å vinne, sa Murray.

I den andre semifinalen møtes sveitseren Roger Federer og canadieren Milos Raonic. Federer slo ut Marin Cilic i kvartfinalen tidligere onsdag, mens Raonic sendte ut Sam Querrey.

(NTB)