Murray viser fram fotballferdighetene

Tror du tennisstjernen kunne satsa på en fotballkarriere? Se videoen og døm selv.

(Dagbladet): Når vår blir til sommer og Wimbledon-gresset innbyr til turnering blir Andy Murray det kanskje heteste idrettsnavnet i Storbritannia. Lengselen etter å endelig få en Wimbledon-seier (ingen brite har vunnet siden 1936) skaper et enormt press for den skotske 24-åringen.

Men stort sett må han nok se seg slått av de største fotballstjernene, da særlig i Premier League.

I forbindelse med ATP-turneringen i Dubai denne uka, viste verdensfireren imidlertid fram ballkunster også med lærkula. På toppen av Burj Khalifa spilte han inn videoen du kan se over.

- Jeg spilte jo fotball da jeg vokste opp. Jeg spilte til jeg var rundt 15 og bestemte meg da for å satse fullt på tennis, sier Murray.

Som 15-åring ble han tilbudt å trene med storklubben Rangers, men tennisinteressen var da så stor at han valgte å si nei.

Murray innledet året med å tape en spennende semifinale mot suverene Novak Djokovic i Australian Open. Murray vant første og fjerde sett, men måtte seg slått av verdenseneren til slutt.

Med turneringer over hele verden blir det mange døgn på reisefot, og dessverre for Murray får han ikke alltid med seg kampene til favorittlaget.

- Jeg ser en del på Premier League når jeg er ute og reiser, for mitt skotske lag Hibernian er aldri på TV noe sted, sier han.