UTE AV SLAG: Andy Murray faller ned til tiendeplass på verdensrankingen etter et svakt forsøk på å forsvare Wimbledon-tittelen fra i fjor. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Scanpix
UTE AV SLAG: Andy Murray faller ned til tiendeplass på verdensrankingen etter et svakt forsøk på å forsvare Wimbledon-tittelen fra i fjor. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Murrays mystiske Wimbledon-exit: «Shut the fuck up!»

Motstanderen merket tidlig at mesteren var ute av slag.

(Dagbladet:) I fjor fikk Storbritannia sin første Wimbledon-mester på 77 år: Andy Murray slo Novak Djokovic i tre strake sett etter en fantastisk forestilling på gresset i Vest-London.

I år skulle tittelen forsvares, men Murray var sjanseløs. I går tapte Murray 0-3 i sett mot Grigor Dimitrov i kvartfinalen, og skotten faller dermed ned til tiendeplass på verdensrankingen.

Bannet ut i lufta Murray er ikke i nærheten av den formen og mentale seierssikkerheten som brakte ham OL-gull i 2012 og Wimbledon-trofé i 2013. Det framsto tydelig i går:

The Guardian melder at Andy Murray skal ha skreket «shut the fuck up!» - eller «hold kjeft, for helvete!» på norsk - i retning av VIP-boksen hvor hans støttespillere befant seg.

Det utbruddet kom under andresettet, mens det kom et nytt ett mot kampens avslutning:

- Five minutes before the fucking match! ropte Murray da. «Fem minutter før den helvetes kampen».

Preget kjæreste Murray har nå Amelie Mauresmo som trener. Ifølge Daily Telegraph satt Mauresmo i boksen, sammen med Murrays kjæreste Kim Sears og hans mamma Judy Murray.

Telegraph skal ha observert en synlig preget Sears forlate boksen etter kampen, og paret skal ha dratt bort fra tennisanlegget i hver sin bil.

Andy Murray vil ikke forklare nærmere hva som opprørte ham.

- Jeg vil ikke gå inn på detaljer om hva som er kampplanen eller taktikken i noen av kampene jeg spiller, sa han etter kampen.

- Men uansett hva taktikken var, så klarte jeg ikke å realisere den så bra som jeg kunne tenke meg.

Uenig i vurdering Motstanderen Grigor Dimitrov fra Bulgaria merket tidlig at det var en Murray ute av slag han sto ovenfor.

- Idet vi startet oppvarmingen, følte jeg at spillet hans ikke holdt den høyeste standarden, sier Dimitrov.

- Jeg har trent med ham en del ganger. Jeg vet hvordan han treffer ballen når han er på topp, og jeg vet hvordan han spiller når han ikke er på topp, sier vinneren.

- Det er jeg ikke enig i, svarte Murray:

- Jeg startet bare kampen dårlig, og det ga ham selvtillit.

HØFLIG APPLAUS: Prinsesse Catherine og prins William var blant tilskuerne da Andy Murray bannet og tapte. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Scanpix
HØFLIG APPLAUS: Prinsesse Catherine og prins William var blant tilskuerne da Andy Murray bannet og tapte. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Scanpix Vis mer