Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Murret over forholdene:
- Kjedelig at de presser gjennom løpet

Aksel Lund Svindal ble nummer to, men velger å droppe slalåmdelen i superkombinasjonen.

VILLE HA BEDRE TID: Kjetil Jansrud sier at han følte han kjørte bra, men var misfornøyd da han så tiden. Han ristet på hodet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VILLE HA BEDRE TID: Kjetil Jansrud sier at han følte han kjørte bra, men var misfornøyd da han så tiden. Han ristet på hodet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Dagbladet får bekreftet at det ikke er snakk om at det er problemer eller forverring med Svindals kne, men at de rett og slett ikke vil ta noen sjanser.

Man skal riktignok aldri si aldri, og hvis Kjetil Jansrud, som kom nummer fire, leverer et optimalt slalåm, samtidig som flere av slalåmkanonene hekter, er det håp.

Men etter at utforløypa ble forkortet med 20 sekunder og kraftige vindkast forsøkte å ta over hovedrollen fra utøverne, skal man være optimistisk for å tro på norsk medalje i superkombinasjonen.

Og den norske medaljesjansen blir enda nå Svindal har i samråd med trenere og helseteam bestemt at han dropper slalåmomgangen.

Før start sa Eurosport-ekspert Kjetil André Aamodt til Dagbladet at de norske gutta trengte tre sekunder for å ha en sjanse mot storkanonene Alexis Pinturault og Marcel Hirscher.

BRONSEN RØK: Det ble for hard motstand for den norske curlingduoen, mens medaljehåpet lever videre med Kjetil Jansrud, som ligger på en fjerdeplass etter slalåmdelen av alpinkombinasjonen. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet / NTB/Scanpix, Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer

Fasit etter utfordelen er at Aksel Lund Svindal hadde 1,3 sekunder ned, mens Kjetil Jansrud har drøye sekundet.

- Burde løpet bli kjørt?

Kjetil Jansrud forteller at han hadde en god følelse underveis i dagens utfor:

- Jeg kjørte et veldig bra løp, men jeg er misfornøyd med å komme ned og se tiden. Jeg hadde forhåpninger om at det skulle være en del raskere. Det er kjipt, sier Kjetil Jansrud.

- Var det riktig at dere kjørte i dag?

- Vanskelig å ta standpunkt. Hvis man har mulighet til å kjøre under rettferdig forhold, burde man gjøre det. Hvis ikke, måtte man kjøre i dag. At vi kjørte i dag gjør at det blir lettere for slalåmgutta å lukke den luka som vi trenger. Det er synd, samtidig har jeg ingenting å tape i slalåmdelen. Så er det kanskje noen slalåmgutter som står på start og tenker: Yes, nå har vi det, så blir de litt stresset. Så hvem vet? Vi teller opp til slutt, sier han til Dagbladet.

Om egen slalåmform, sier Jansrud:

- Helt umulig å si. Jeg er mer opptatt av å gi full gass og se hva som skjer. Slalåmgutta kan jo hekte. Men sånn som dagen har utviklet seg med vind og forkortet løype så er det sånn at de resultatene vi har på utforen er umulig å tyde. Det er synd det blir sånn. Avstanden til de som kjører bra slalåm er altfor kort.

Tatt av vinden

Aleksander Aamodt Kilde endte 1.68 sekunder bak ledende Thomas Dressen etter utforen:

- Det var greit, men varierende forhold. Det er vanskelig å si hva som tar tid og ikke. Jeg føler at jeg traff greit underveis, men så merker jeg at jeg får en vindkule i midten - og da går tiden. Det var ikke noe koselige følelse å plutselig få vinden imot meg, forklarer han.

I målområdet slo han ut med armene, tydelig skuffet over hva som hadde skjedd:

- Det er kjedelig at de presser gjennom et løp, men jeg skjønner at de gjør det. Akkurat nå står jeg her bare og … sier Kilde og slår ut med armene igjen.

VURDERER SLALÅM: Aksel Lund Svinda. Foto: Hans Arne Vedlog
VURDERER SLALÅM: Aksel Lund Svinda. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Føler du deg litt felt av forholdene?

- Ja, litt. Det er vanskelig å si, sier Kilde til Dagbladet, før Aksel Lund Svindal skyter inn:

- Det er ikke så vanskelig å si.

Mulig slalåm

Ett av de store spørsmålene før dagens superkombinasjon var om Aksel Lund Svindal kom til å kjøre slalåmdelen. I går fikk Dagbladet først beskjed om at utforen bare var en gjennomkjøring, før kontrabeskjeden kom: 35-åringen vurderte å kjøre slalåm også.

- Jeg tror Aleks har litt rett i at de presser gjennom et renn. Det er noen dager siden vi har gjort noe, og det er ikke sånn at vi kan holde på evig. Jentene skal jo også kjøre her. Men jeg er ikke uenig i det han sier. Det er ikke like forhold for alle, så får det være opp til andre å avgjøre om det er rettferdig når det ikke er likt, sier Svindal.

- Hva skjer med slalåmen nå?

- Jeg skal stikke opp i bakken og kjøre noen svinger for å se hvordan det kjennes ut. Det er over to år siden og to kneoperasjoner siden jeg trente slalåm ordentlig, jeg har rett og slett ikke tålt det, sa Svindal til Dagbladet før det ble kjent at han nå dropper slalåmomgangen.

- Det er ikke en risk å ta?

- Jo, og det er derfor jeg må prøve nå. Det kan hende at jeg hadde sykt flaks og andre hadde sykt uflaks. Nå kan alt skje, og da bør jeg også være litt taktisk og kjøre litt for å se hvordan det kjennes, sa han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!