Musæus gir seg i Brann

Espen Musæus legger toppfotballen på hylla. 27-åringen har sagt opp kontrakten sin med Brann.

Musæus kom til Brann fra Vålerenga som Bosman-spiller før årets sesong, men har ikke fått det til å stemme i Bergen.

- Jeg trodde jeg skulle utvikle meg som fotballspiller, men kan bare konstatere at slik gikk det ikke, sier han til Branns nettside.

Etter fire kamper som innbytter for Brann, legger ikke Musæus skylda på andre enn seg sjøl for at bergensoppholdet ikke ble lenger.

- Jeg lå etter allerede da jeg kom hit, men jeg trodde hele tiden det skulle løsne. Jeg er ikke bitter på klubb eller trenere, og har selv registrert at de jeg har konkurrert mot, har vært hakket bedre. Hvorfor det er slik, vet jeg ærlig talt ikke.

- Gleden borte

Etter flere år med spill i Tippeligaen og 1. divisjon for Vålerenga, var ikke andrelagsspill med Brann spesielt motiverende.

- Til slutt var det et ork å gå på trening, fotballgleden ble borte. Det var ikke tilfredsstillende for meg eller klubben. Jeg ønsket ikke å bare gå rundt og heve lønn, dermed føler jeg at dette er til det beste for begge parter, sier han.

Brann-trener Teitur Thordarson sier han respekterer Musæus' valg.

- Det har vært en voksen beslutning å avslutte kontrakten i Brann og vi kan bare respektere at Espen ønsket dette, sier han til brann.no.

«Sivil» karriere

- Jeg har satt stor pris på Espen som fotballspiller og menneske i den tiden vi har hatt sammen i Brann. Han har vært misfornøyd med sin egen innsats og har valgt å gi seg med toppfotballen. Espen er en fin gutt som det aldri har vært noen tull rundt og jeg ønsker ham all mulig lykke i en «sivil» karriere, sier Teitur.

Nå tar den BI-utdannede økonomen sommerferie, før han starter på jobbjakt. På fotballfronten ligger framtida i 3. divisjon og KFUM Oslo, klubben han forlot til fordel for Vålerenga på midten av 90-tallet.

(Dagbladet.no)

LEGGER OPP:</B> Espen Musæus har bestemt seg for å kutte ut toppfotballen. Her i kamp for Vålerenga i fjor.