Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Musæus klar for Brann

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): Espen Musæus (26) signerte i dag kontrakt med Brann. - Det blir spennende å prøve seg i Bergen, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er spennende å få muligheten til å spille for en så bra klubb, sier Espen Musæus til Dagbladet.no.

Han har fått lite spilletid under Kjetil Rekdal denne sesongen. Nå håper spissen på nye muligheter i Brann, en klubb med en spillestil han liker. Musæus foretrekker å spille midtspiss, men har i Vålerenga blitt brukt mye som kantspiller i 4-3-3.

Brann spiller 4-4-2, og:

_Vi har tenkt å bruke ham som spiss, sier sportslig leder i Brann, Arne Møller til Dagbladet.no.

- Jeg tror jeg har noe å bidra med i et slikt system, og det er mye av grunnen til at jeg har takket ja, sier Musæus til Dagbladet.no.

- Ideel i vårt system

Også trener Teitur Thordarson har tro på at Musæus vil passe godt inn i Brann:

- Espen Musæus er en kjempefin gutt som vil passe fint inn i Brann, både fotball- og miljømessig, sier Teitur Thordarson til Brann.no.

Islendingen sier at «Super-Musa» er en spesielt målfarlig spiller.

- Han er ideell i vårt 4-4-2 system, sier Teitur.

Musæus opplevde i starten av sin sju år lange Våplerenga-karriere å bli populær i Klanen, som var kjappe med å døpe den unge goalgetteren «Super-Musa». Nå gleder han seg til å komme til en ny klubb med stor oppslutning fra publikum.

- Jeg har jo spilt på Brann stadion noen ganger, og det er alltid stor stemning der, slik jeg også har opplevd det i Vålerenga. Det er gøy å få oppleve det igjen, i stedet for å spille i en klubb der det kommer ti stykker og ser på, sier Musæus.

«Super-Musen»

Men kallenavnet Super-Musa mangler helt klart bergensk klang. Leder Einar Willgohs i Brann Supporter Team varsler en midlertidig omskrivning:

- Ja, til vi eventuelt finner et nytt navn til ham, må det bli «Super-Musen», ler Wilgohs.

Han tror Musæus kan bli en god tilvekst til Brann-laget, til tross for at han har møtt motgang i Vålerenga.

- Et klubbskifte kan bli bra for ham. Joachim Walltin har jo slått til sånn brukbart. Musæus har slitt i Vålerenga som de fleste spillerne der borte. De har noe av det samme problemet som Brann. De får ikke ut det som bor i laget, mener Willgohs.

I går ble Musæus' ønsker om tillegg i Branns kontraktsforslag tatt opp på styremøte i bergensklubben. I dag var tilbudet endret til en løsning begge parter var fornøyd med.

- Det løste seg greit. Det var ikke store saker det var snakk om, sier «Super-Musen» til Dagbladet.no.

<B>SUPER-MUSA BLIR BRANNMANN:</B> Espen Musæus (t.h.) henger over Tom Gulbrandsen under kampen mellom Vålerenga og L/H Hønefoss i juni i år.
Hele Norges coronakart