Musikal om Maradona

Ingen kunne spille fotball som han, men få har heller rotet seg bort i så mye tøys som Diego Maradona (43). Nå er hans liv satt opp som musikal i hjemlandet Argentina.

Musikalens tittel er «Nummer 10: Mellom himmel og helvete» - og går nå for fulle hus i Argentina.

Og tittelen er nok treffende. For få har opplevd liknende opp- og nedturer som fotballguden fra Buenos Aires i Argentina.

Maradona deltok i fire VM-sluttspill, ble verdensmester med Argentina i 1986, vant VM-sølv i 1990, han ble serie-, cup- og UEFA-cupmester med Napoli. Og han ble flere ganger kåret til verdens beste spiller på 80-tallet. En hel fotballverden hyllet hans tryllerier med ballen.

Han er også mannen bak den mest omtalte scoringen i verdenshistorien:

«Guds hånd»-scoringen mot England i kvartfinalen i VM-sluttspillet i 1986, da Argentina vant 2-1.

Maradonas private CV er nesten like lang. Men langt mer dyster.

Musikalen - som er godkjent av Maradona - vier også plass til narkofestene, sexorgiene, slåsskampene og skuddsalvene mot paparazzifotografer.

Maradona ble dopingtatt to ganger i karrieren. I 1990 ble han utestengt i 15 måneder etter å ha testet positivt på kokain. I 1994-VM i USA ble han igjen avslørt som en juksemaker - etter å ha fått i seg en narkococktail.

Pipekonsert?

Et engelsk byrå jobber med å få musikalen satt opp en engelskspråklig versjon i Europa. Om det blir satt opp i London må nok skuespillerne vente seg pipekonsert blant publikum. Guds Hånd scoringen fra 86-VM har nemlig fått en plass i musikalen.

Men den andre scoringen mot England i den samme kampen er det bare å nyte: Da brukte Maradona engelskmennene som rundingsbøyer i et dribleraid fra egen banehalvdel, før han trillet ballen i et tomt mål etter å ha lurt keeper Peter Shilton også.

NUMMER 10: Fotball-legenden Maradonas turbulente liv har nå blitt musikal i hjemlandet.