Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Muskel-Berger er blitt 35 år, men satser mot «det umulige målet»

Aldri vært så sterk.

STERKERE ENN FØR: Lars Berger (35) har fokusert mer på overkroppstrening enn tidligere før denne sesongen. Nå tror han karrierens beste langrennsform er på vei. Foto: Geir Olsen / Team Leaseplan Go
STERKERE ENN FØR: Lars Berger (35) har fokusert mer på overkroppstrening enn tidligere før denne sesongen. Nå tror han karrierens beste langrennsform er på vei. Foto: Geir Olsen / Team Leaseplan Go Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): 6. desember i fjor tok Lars Berger (35) sin første verdenscupseier i skiskyting på nesten tre år da han gikk til topps i østerrikske Hochfilzen.

Resten av sesongen ble imidlertid ikke like festlig for mannen som er verdensmester i både langrenn og skiskyting.

De gode resultatene uteble, og da han nok en gang ble oversett av skiskytterlandslaget, valgte han å tenke annerledes før denne sesongen.

Satser på to fronter Valget falt på Thomas Alsgaards kombinerte langløp- og allround-lag Team Leaseplan Go. Og som Berger røpet overfor Dagbladet allerede i mai, satser han for fullt på både langrenn og skiskyting denne sesongen.

I ettermiddag presenterte privatlaget løperne sine på Beitostølen, og Berger forteller til Dagbladet at målet denne vinteren er ganske klart:

To VM rett etter hverandre - og helst et god resultat i begge to.

- Jeg håper å gjøre det bra i både ski-VM og skiskytter-VM, men vi får se hvordan det går. Det er vanskelig å kvalifisere seg til to mesterskap, men jeg må ha en sånn målsetting for å gidde å gjøre treningsjobben, sier han.

To øvelser - elleve dager Den våte - og nesten umulige - drømmen er langrennsgull på 15-kilometeren i ski-VM i Falun 25. februar og skiskyttergull på VM-sprinten i Kontiolahti elleve dager seinere.

- Det er mulig å få en formtopp som gjør at jeg treffer på begge. Norge har tittelforsvarer pluss fire utøvere på begge distansene, og det er også de to øvelsene jeg har mest sjans på, sier 35-åringen.

I 2007 ble Lesja-mannen både verdensmester i langrenn (15 km fristil) og sølvvinner på stafett under VM i skiskyting. Mye skal til for å overgå det, men Berger føler seg sterkere nå enn han har gjort på lenge, kanskje noensinne.

- Jeg håper faktisk å være raskere i sporet enn jeg har vært før. Jeg har i hvert fall tatt steg teknisk, og har blant annet tatt steg i dobbeldans. Samtidig har det vært en problemfri oppkjøring, så det bør ligge til rette for noen gode løp, sier han.

- Hvis du kommer til å gå enda raskere enn før, lover det veldig godt?

- Ja, ja, det kommer til å gå sjukt fort, he-he. Jeg har gått ok de siste årene, men jeg håper å heve meg et hakk i forhold til den siste femårsperioden.

Fokus på overkropp Berger har fokusert mer på overkroppstrening når han har vært på treningsleir med stakemaskinene i Team Leaseplan Go. Det er han overbevist om at han får igjen for.

FASTER, STRONGER, BERGER: På lørdag langrennsdebuterer Berger denne sesongen, med 15-kilometeren på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / Team Leaseplan Go
FASTER, STRONGER, BERGER: På lørdag langrennsdebuterer Berger denne sesongen, med 15-kilometeren på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / Team Leaseplan Go Vis mer

- Jeg har fått mer kjøtt på kroppen opp gjennom årene. Jeg er nok sterkere nå enn før, men tyngre også. Jeg har å prøvd å koble inn mer og mer overkroppsbruk i teknikken. Tidligere har jeg vært en veldig beinstyrt skiløper som ikke har brukt armene og overkroppen godt nok. Det har jeg tatt tak i i sommer og høst, sier han, og takker sitt nye lag for framgangen.

35-åringen står utenfor både langrenns- og skiskytterlandslaget, men håper altså å kvalifisere seg til to VM som «frilanser». Det betinger at han leverer fra dag én.

- Jeg må nesten gå maks fra starten av. Hvis ikke jeg henger med, så er det ikke vits. Jeg gjør det jeg kan for å gå så fort som mulig, sier han.

Svak start Forrige helg ble det 11. og 9. plass under skiskytteråpningen på Sjusjøen, typisk nok med litt for dårlig skyting. På lørdag langrennsåpner han under 15-kilometeren på Beitostølen, og neste helg er det IBU-cup i skiskyting samme sted.

- Jeg må egentlig klinke til hver helg framover. Det blir nok mest skiskyting før jul, og så får vi se etter nyttår, sier han.

Berger skrev en toårskontrakt med privatlaget i sommer. Da Dagbladet konstaterer at han ikke har tenkt til å gjøre som lillesøster Tora helt ennå - som har lagt opp og venter barn - er svaret.

- Jeg blir i hvert fall ikke gravid, haha.

PÅ LAG: Lars Berger er en del av Thomas Alsgaards Team Leaseplan Go denne sesongen. I dag presenterte laget sitt 2014/15-mannskap på Beitostølen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PÅ LAG: Lars Berger er en del av Thomas Alsgaards Team Leaseplan Go denne sesongen. I dag presenterte laget sitt 2014/15-mannskap på Beitostølen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media