I STORFORM:  Det er ikke hver dag at nordmenn blir omtalt på nettstedet TMZ. Men det blir Petter Northug nå (innringet). Foto: Thomas Rasmus Skaug
I STORFORM: Det er ikke hver dag at nordmenn blir omtalt på nettstedet TMZ. Men det blir Petter Northug nå (innringet). Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Muskel-Northug brettes ut i USA: - Til å miste pusten av

Viser bilder av bar overkropp.

(Dagbladet): USA er ingen stor langrennsnasjon. Såpass kan vi slå fast. Aviser og nettsteder er derfor ikke overfylt med artikler om sporten.

Men nå har det dukket opp en overraskende sak på TMZ, som er verdens største nettsted for kjendisnyheter. Der blir Petter Northug (29) omtalt i smigrende ordelag.

I tittelen på førstesida - som skal friste folk til å klikke på saken - heter det:

- Å se olympisk mester Petter Northug trene uten skjorte i høyden, er til å miste pusten av.

SIXPACK:  Petter Northug omtales på nettstedet TMZ med fokus på sixpacken.
SIXPACK: Petter Northug omtales på nettstedet TMZ med fokus på sixpacken. Vis mer

Du kan klikke deg inn på saken her.

- Artige rulleskøyter Nettstedet har hentet bildene fra en treningsleir i Italia. Selve artikkelen består bare av noen få linjer. Men leserne kan trykke seg inn på til sammen ti bilder, alle av en toppatletisk Northug i bar overkropp.

Det heter:

- Langrennsløper Petter Northug dro til høyden i Italia med noen artige rulleskøyter for å trene. Men det som er mest til å miste pusten av, er hva han har skjult under vintertøyet. Han er en gullvinner.

Nordmannen har et fantastisk VM-år bak seg. Og han ligger ikke på latsiden i sommer heller. Tvert imot virker sixpacken heftigere enn noen gang.

- Det trenes mye, og det trenes hardt. Det er ingen snarveier for den som skal være best i langrenn, sier personlig trener Stig Rune Kveen til Dagbladet i dag.

Flere millioner TMZ har fått rykte på seg for å være først ute med mange av de store kjendisnyhetene, som seinere blir sitert av andre medier. Blant annet var nettstedet først ute med å melde at Michael Jackson var død i 2009.

Flere millioner amerikanere - og også folk fra andre steder i verden - klikker seg inn hver dag.

Sånn sett har Northug-leiren neppe det minste imot omtalen på nettstedet.