Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Muskelspill skal gi hockeygull

Men Dagbladet tror VIF tar gullet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Nylig ble Eirik Bruntjernsberget Skadsdammen kåret til den sterkeste av samtlige ishockeyspillere i eliteserien.

-  Nå gjelder det å få tatt ut kapasiteten på isen, bli litt mer fandenivoldsk og bruke fysikken i nærkampspillet, sier Skadsdammen til Dagbladet foran seriestarten hjemme mot Lillehammer.

Etter å ha slitt seg gjennom åtte mer eller mindre tøffe øvelser: 40 meter, svikthopp (spenst), 3 000 meter, knebøy, benkpress, brutalbenk, chins og kassehopp, ble han nylig ble han kåret til norsk ishockeys «Ironman»

Ei mil for å leke

-  Samtidig som jeg er sterk, får jeg høre av treneren (Petter Thoresen) at jeg er for snill og må få mer temperament. Idrettspsykolog Anne Marte Pengsgaard har hjulpet meg, både til å bli mer hissig og være i kampmodus til første dropp. Det er jo på isen jeg skal være best, sier Skadsdammen mens han poserer for fotografen i en relativt kjølig Storhamar Ishall.

Som guttunge hjemme på Finnskogen drev han mye med fysisk aktivitet. For å få leke med en kamerat, måtte han gjerne sykle ei mil. Til barneskolen var det også ei mil, til ungdomsskolen mer enn det dobbelte og til ungdomsskolen 40 km.

-  Som guttunger flest drev jeg med mye forskjellig - spilte fotball, gikk på ski og syklet. 13 år gammel ble jeg norgesmester på 10 km tempo på Jæren. Som sykkelrytter representerte jeg Glåmdal, som fotballspiller Lundersæter. Der var jeg enten spiss eller forsvarsspiller, men kom aldri lenger enn til 6. divisjon, sier Skadsdammen.

Hockeyen begynte han med helt tilfeldig.

JERNMANN: Storhamar-løperen Eirik Skadsdammen (25) har muskler nok å ta av. Denne sesongen har han også tenkt å bruke dem, og bli mer fandenivoldsk. Foto: FRANK KARLSEN
JERNMANN: Storhamar-løperen Eirik Skadsdammen (25) har muskler nok å ta av. Denne sesongen har han også tenkt å bruke dem, og bli mer fandenivoldsk. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

-  I helgene og etter skoletid spilte vi på sjøene rundt Kongsvinger, både Steinreien og Øvre Digernessjøen. Da ishallen kom i Kongsvinger, ble jeg med fire kamerater fra Lundersæter for å prøve meg. Siden har det gått i hockey, bortsett fra 2002-2003-sesongen da jeg opererte både leddbånd og korsbånd i høyrekneet, sier Skadsdammen.

Eksplosiv styrke

For å komme tilbake fortest mulig, kjørte han på med mye tung styrketrening.

-  Det gjorde meg tregere, og var bakgrunnen for det første samarbeidet med Olympiatoppen. Jeg ble satt på et spesielt barmarksprogram med eksplosive styrkeøvelser, og merket stadig framgang. Før var jeg bare sterk i beina, nå har jeg også den naturlige, eksplosive styrken, sier Skadsdammen.

I Storhamar har han kontrakt ut 2008-2009-sesongen. En klausul i kontrakten sier at han kan gå til en utenlandsk klubb etter hver sesong.

-  Foran denne sesongen hadde jeg tilbud fra Allsvenskan. Jeg vil ut, men ikke for enhver pris. Etter en helhetsvurdering bestemte jeg meg for å bli i Storhamar. Nå kombinerer jeg hockeyen med å jobbe som snekker på Løten, sier Skadsdammen.

-  Vinner igjen

Tre ganger er han blitt seriemester med Storhamar, to ganger har han vært med å ta den store «bøtta».

-  Selv om vi har syv nye spillere, er vi gode nok til å vinne igjen. Storhamar er en klubb det er lett å føle seg hjemme i for nye spillere. Foruten å ha bra samhold, synes jeg vi er profesjonelle både på og utafor isen, sier Eirik Bruntjernsberget Skadsdammen til Dagbladet.

Debatt

Hvordan tror du tabellen blir seende ut?