Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Muslimsk rettslærd forbyr sjakk i Saudi-Arabia

Den øverste lederen for det religiøse rettssystemet i Saudi-Arabia slår fast at sjakk er forbudt i islam. Årsak: Det oppmuntrer til gambling og tidssløsing.

 VIL FORBY SJAKK:  Den øverste lederen for det religiøse rettssystemet i Saudi-Arabia slår fast at sjakk er forbudt i islam. Foto: Scanpix
VIL FORBY SJAKK: Den øverste lederen for det religiøse rettssystemet i Saudi-Arabia slår fast at sjakk er forbudt i islam. Foto: Scanpix Vis mer

 Saudi-Arabias stormufti, sjeik Abdulaziz al-Sheikh, kom med den overraskende avgjørelsen i et TV-show hvor han utsteder fatwaer som svar på spørsmål fra seerne, skriver The Guardian.

Han sa at «sjakk faller inn under gambling» og er «sløseri med tid og penger og en årsak til hat og uvennskap mellom spillere».

Det er likevel lite trolig at Sheikhs avgjørelse vil bli håndhevet som en lov. Mest sannsynlig vil sjakk falle inn i samme kategori som andre mindre alvorlige «uvaner» som musikk, som mange i det religiøse etablissementet i landet fordømmer, skriver avisen.

I Iran var sjakk forbudt etter den islamske revolusjonen i 1978, men forbudet ble hevet i 1988, og sporten ble tillatt så lenge den ikke innebærer gambling.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media