Mustafi inn i rekka over spillere som får en uønsket juleferie fra Premier League

Arsenal-manager Arsene Wenger har bekreftet at Shkodran Mustafi kommer til å gå glipp av julas kamper på grunn av skade.

UTE: Shkodran Mustafi pådro seg en hamstringsskade i kampen mot Stoke. Foto: Reuters / Tony O'Brien Livepic
UTE: Shkodran Mustafi pådro seg en hamstringsskade i kampen mot Stoke. Foto: Reuters / Tony O'Brien LivepicVis mer

Arsenal står ovenfor en travel jul med kamper mot Manchester City, West Bromwich, Crystal Palace og Bournemouth, men må klare seg uten Shkodran Mustafi. Tyskeren pådro seg en hamstringsskade i kampen mot Stoke da Arsenal vant 3-1.

Ifølge Gunners-sjefen vil det ta minst tre uker før tyskeren er tilbake fra skaden, skriver The Independent. Arsenal møtte Basel forrige uke og flere spekulerte i om Mustafi hadde pådratt seg skaden allerede i den kampen.

- Det er ikke bra. Han hadde ingenting midt i uka (om han hadde hatt det) ville jeg ikke spilt ham i dag, sa Wenger

- Jeg hadde Hector Bellerin på benken. Jeg kunne ha spilt (Rob) Holding eller Gabriel. Han ville spille i Basel fordi han sa «nei det er ingenting» og det var helt klart.

- Jeg sjekket tre ganger og det var ikke noe problem. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde, men det ser ut som en «bra» hamstringsskade.

- Minimum er man ute i 21 dager med en slik skade, bekreftet manageren.

Til tross at Mustafi er ute med skade kunne franskmannen fortelle at han er fornøyd med bredden i laget. Spesielt siden Alex Iwobi kom inn fra benken og scoret Arsenals tredje mål mot the Potters.

- Jeg har bra kvalitet på benken – det er ingen spiller man kan sette spørsmålstegn ved. Jeg må si at det er typisk i Premier League.

- Når du ser på lagene vi spiller mot, selv lagene midt på tabellen, så ser du på benken deres er det topp kvalitet på benken.

Mustafi går dermed inn i rekken av stjernene som må se julas kamper fra sidelinja. Bare i Arsenal er Mathieu Debuchy, Per Mertesacker og Danny Welbeck ute. De tre ventes å være tilbake en gang i januar, mens Aaron Ramseys og Santi Cazorlas skader vil ta lengre tid.

Arsenals erkerivaler Tottenham må klare seg uten Erik Lamela i lang tid fremover, mens Vincent Janssen ventes å være tilbake rett før nyttår.

Manchester-lagene er begge preget av både skader og suspensjoner. I helgen ble Uniteds Henrik Mkhitaryan båret av banen og ventes å være tilbake i slutten av måneden sammen med Chris Smalling. Forsvarspiller Luke Shaw som har fått gjennomgå av Mourinho denne sesongen er ute på ubestemt tid på grunn av en skade i leggen.

På den andre siden av byen er City uten Vincent Komapny og Fabian Delph som er skadet, mens Sergio Agüero og Fernandinho er ute til slutten av desember på grunn av sine suspensjoner.

I Liverpool står Everton uten Yannick Bolasie i lengre tid, mens på Anfield er de helrøde uten Daniel Sturridge, Emre Can og Phiippe Coutinho som alle er skadet.