MÅ BLA OPP: Adrian Mutu må betale over 130 millioner i erstatning til Chelsea. Rumeneren har nå brukt opp sin siste ankemulighet etter å ha blitt avvist av en sveitsisk domstol.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Adrian DENNIS
MÅ BLA OPP: Adrian Mutu må betale over 130 millioner i erstatning til Chelsea. Rumeneren har nå brukt opp sin siste ankemulighet etter å ha blitt avvist av en sveitsisk domstol.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Adrian DENNISVis mer

Mutu dømt til å betale Chelsea 130 millioner

Siste ankemulighet førte ikke fram.

|||(Dagbladet): Etter å ha sirkulert fem år i diverse rettinstanser, er sluttstrek omsider satt for rettsbehandlingen av Chelseas søksmål mot Adrian Mutu, som nå må betale klubben over 130 millioner kroner i erstatning.

Den rumenske spissen ble ikke bare utestengt fra all fotball i sju måneder da han ble avslørt for kokainmisbruk i 2004. Han fikk også sparken i London-klubben, som også framsatte et erstatningskrav mot Mutu der de krevde at han betalte tilbake det Chelsea i sin tid betalte Parma i overgangssum.

Det var et krav de opprinnelig fikk medhold i hos Fifa og senere etter ankebehandling i Idrettens voldgiftsdomstol (CAS). Det etterlot Mutu med en siste ankemulighet - til sveitsisk høyesterett.

I dag kom bekreftelsen på at de har avgjort at avgjørelsene i Fifa og CAS opprettholdes, melder nyhetsbyrået PA, ifølge The Guardian.

- I en avgjørelse datert 10. juni 2010 har sveitsisk høyesterett forkastet anken fra Adrian Mutu mot avgjørelsen til Idrettens voldgiftsdomstol. CAS beordret den rumenske fotballspilleren til å betale en sum på 17 millioner euro til sin tidligere arbeidsgiver, Chelsea Football Club, heter det i en pressemelding fra sveitsisk høyesterett.

Etter å ha sonet ferdig utestengelsen, fortsatte Mutu fotballkarrieren i Juventus og Fiorentina. I januar i år avla han nok en gang en positiv dopingprøve. Denne gangen på det forbudte slankemiddelet sibutramin.

Han soner i øyeblikket en karantene på ni måneder.