Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mutu innrømmer kokainbruk

Treneren krevde testing.

Chelsea-spissen Adrian Mutu innrømmer å ha testet positivt på kokain. Det bekreftet spillerforeningens leder Gordon Taylor i dag.

Mutus agent Victor Becali sier at rumeneren ble testet 1. oktober fordi klubbens manager José Mourinho ba om det. Nå kan 25-åringen bli utestengt i to år, men kan slippe med seks måneder dersom han innrømmer skyld.

- Mourinho ba om testen etter at Mutu ikke møtte til trening etter mesterligakampen mot Paris Saint-Germain, der Mutu ikke ble benyttet, sa Becali til nyhetsbyrået Reuters.

- Testen ble utført 1. oktober. Jeg tror Mourinho gjorde det på grunn av Mutus bisarre oppførsel.

Høring

Gordon Taylor og spillerforeningen (PFA) hadde møte med rumeneren mandag kveld.

- Nå vil vi konferere med fotballforbundet og få en høring avtalt så fort som mulig uten at B-prøven blir analysert. Mutu innrømmet at han testet positivt på kokain, og derfor må vi håndtere det i henhold til FAs dopingreglement, sa Taylor til Sky Sports.

Ifølge Taylor er det ingenting i veien for at en klubb kan få en av sine spillere testet dersom den føler at det er problemer av slik art. Det er bare et år siden klubbens australske keeper Mark Bosnich testet positivt på kokain og ble sparket fra klubben.

Mappe

- Adrian Mutu kostet 15 millioner pund (185 millioner kroner), og det er mange penger å skulle skrive av. Jeg håper derfor at klubben har interesse av å få spilleren tilbake på rett kjøl, slik han selv og vi har, sa Taylor.

Mutu har hatt et relativt utsvevende privatliv og har også vært i konflikt med José Mourinho den siste tiden.

Agenten Becali bekrefter at Mourinho ba om et møte angående spillerens livsstil da han tok over i Chelsea. Tidligere trener Claudio Ranieri hadde nemlig etterlatt en mappe på Mutu som ikke inneholdt særlig flatterende beskrivelser.

- Det var mange negative ting om Mutu. Jeg prøvde å få ham til å skjerpe seg, men det gikk ikke så bra, sa Becali. (®NTB)

(NTB-Reuters-AFP)

<B>FERDIG I CHELSEA: Rumeneren Adrian Mutu innrømmet i dag å ha misbrukt kokain, og er sannsynligvis ferdig som Chelsea-spiller.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media