Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mutu trygler Chelsea om nåde i åpent brev

- Ingen kan betale slike summer.

SUR SVIE: Fiorentina-spiss Adrian Mutu mener han ikke har mulighet til å betale pengene han er dømt til å gi Chelsea i erstatning. Nå trygler han sin tidligere klubb og Fifa om nåde. Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio Giovannozzi
SUR SVIE: Fiorentina-spiss Adrian Mutu mener han ikke har mulighet til å betale pengene han er dømt til å gi Chelsea i erstatning. Nå trygler han sin tidligere klubb og Fifa om nåde. Foto: SCANPIX/AP/Fabrizio Giovannozzi Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fiorentina-angriper Adrian Mutu er i dyp gjeld etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) i sommer avslo anken hans, og fastslo at han må betale Chelsea 150 millioner kroner i erstatning.

Chelsea sparket Mutu for kokainbruk i oktober 2004, og den rumenske landslagsspissen måtte den gang også tåle sju måneders utestengelse og en bot på drøye 200.000 kroner fra det engelske fotballforbundet.

Nå trygler han sin tidligere klubb om nåde i et åpent brev til nyhetsbyrået Ansa (via Dagens Nyheter), addressert også til Fifas disiplinærkomité og president Sepp Blatter.

Vil donere penger
- Jeg skriver dette brevet i forbindelse med de 17 183 990 euro jeg er tvunget til å betale. Jeg er ikke enig i begrunnelsen for denne dommen, og om nødvendig vil jeg fortsette kampen for å forsvare mine rettigheter som fotballspiller, står det blant annet i brevet.

- Jeg kan ikke betale en slik sum, ingen i min posisjon er i stand til det. Jeg synes den beste måten å løse denne situasjonen på er om jeg kunne donere penger til et veldedig formål Chelsea støtter, som kan hjelpe unge mennesker med stoffproblemer i London, England eller Romania, skriver Mutu.

Chelsea betalte i sin tid drøye 150 millioner kroner i overgangssum da de hentet Mutu fra Parma i 2003, men fikk ingenting da spissen signerte for Juventus som bosmanspiller etter utestengelsen.

Boten 30-årige Mutu er ilagt er den største noen fotballspiller har fått, og er beregnet ut fra verdien på resten av Mutus kontrakt med Chelsea.

Juventus bør spytte inn
Spillerens rådgiver mener også Juventus bør hjelpe rumeneren med erstatningsbeløpet.

- Jeg mener Mutu må gi tilbake pengene han tjente i Chelsea, men resten burde bli betalt av Juventus, Livorno og (Mutus tidligere agent) Alessandro Moggi, sier Giovanni Becali ifølge Sky Sports.

- Vi vil sette Juventus og de som er ansvarlige for dette i en vanskelig situasjon. Han har blitt forlatt av alle, inkludert de som tjente en formue på gratisovergangen til Juventus, sier Becali.

Rådgiveren slakter ledelsen i Torino-klubben, som han mener ikke har gjort noe for å støtte spissen i prosessen mot ham.

Adrian Mutu forlot Juventus til fordel for Fiorentina i 2006.

Chelsea har tidligere varslet at de vil ha Mutu utestengt om de ikke mottar millionene de er tildømt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling