- Mye å bygge videre på

Solskjær fikk gode svar fra «nye» Molde.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær mener det er mye å bygge videre på i Molde-mannskapet han disponerer over. Her i samtale med Makhtar Thioune.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær mener det er mye å bygge videre på i Molde-mannskapet han disponerer over. Her i samtale med Makhtar Thioune.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Med en fornøyd Ole Gunnar Solskjær på tribuneplass, spilte «nye» Molde en god kamp, men tapte på straffer for ukrainske Karpati Lviv i Copa del Sol fredag.

- Vi har akkurat begynt, og jeg synes vi har fått en veldig god start. Det sa jeg i garderoben etterpå også. Det er mye å bygge videre på, sier Solskjær til TV 2.

Moldenserne styrte mye av spillet innledningsvis, og angriperne Papa Pate Diouf og Davy Claude Angan var stadig på farten. Kombinert med silkepasninger fra Magnus Wolff Eikrem og Makhtar Thioune, utgjorde det flere trusler mot Karpati Lvivs forsvar.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har bare sett guttene 45 minutter hver tidligere. Derfor valgte jeg å se kampen fra tribunen for å få overblikk. Jeg ser at spillerne har tatt tingene vi har øvet på, og de stresset ikke, sa Solskjær til NTB etter kampen.

Moldes backrekke framsto solid i den første omgangen, men etter 25 minutter var nyinnkjøpte Børre Steenslid uheldig og laget straffespark. Den ble enkelt ekskutert videre i nettet fra Karpatis Denys Kozjanov, og ukrainerne var i ledelsen.

Fornøyd med Angan Men det tok ikke lenge før Molde svarte. Urokråka Diouf herjet på venstrekanten, dro seg lekent inn i feltet og slo en ferdigscoret pasning til spydspiss Angan, som trillet inn utligningen.

- Det var veldig godt at Davy fikk et mål. Han har vært veldig god på trening og minner meg om Mame (Biram Diouf) slik han var i 2009, sa Solskjær om den nyinnkjøpte spissen.

Molde-sjefen valgte å drille litt på laget etter pause. Tre nye spillere, deriblant ungguttene Krister Wemberg og Pål Erik Ulvestad fikk sjansen i 45 minutter.

Annen omgang ble en bølgende og fartsfylt affære med flere gode målsjanser. Nærmest var Lucas Peréz Martínez med en suser i tverrliggeren og Diouf som satte en frekk chip like til side for Karpatis mål.

Straffetap Likevel klarte ingen av lagene å omsette sjansene til mål. Det mest spennende i annen omgang var kanskje da Artem Fedetskij fikk sitt andre gule kort og måtte forlate banen fem minutter før slutt, trolig på grunn av filming. Molde klarte ikke å utnytte overtallet og kampen endte 1-1 og gikk til straffespark.

Der gikk det oppskriftsmessig for begge lag før Ulvestad satte Moldes fjerde straffe i lankene på keeper Andrej Tlumak. Nemanja Tubic satte den påfølgende straffen for Karpati, mens Thomas Holms forsøk på en chip endte over og sendte ukrainerne til kvartfinale.

- Jeg prøver å ikke tenke så mye på bommen. Vi spilte en god kamp, iallfall defensivt, mente 20-årige Ulvestad, som for tiden prøvespiller for moldenserne.

(NTB)