MELLOMFORNØYD: Drillo ledet Norge til seier i sin 100. kamp som norsk landslagssjef. Han var imidlertid bare mellomfornøyd med måten seieren kom på.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MELLOMFORNØYD: Drillo ledet Norge til seier i sin 100. kamp som norsk landslagssjef. Han var imidlertid bare mellomfornøyd med måten seieren kom på.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Mye å rette på

Jubilanten Drillo bare mellomfornøyd med seieren mot Montenegro.

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Montenegro 2-1.

Egil «Drillo» Olsen var i det eksperimentelle hjørnet da han lørdag ledet Norge for 100. gang som landslagssjef. Planen besto i korte trekk å bruke bakrommet oftere og involvere backene høyere opp i banen.

Etter å ha skapt tallrike sjanser - først og fremst ved Erik Huseklepp - på hurtige oppspill i bakrom, men avgjort kampen på to dødballer, var Drillo bare mellomfornøyd med uttellingen av de taktiske nyvinningene.

- Vi skulle prøve et par relativt nye ting, og blant annet ta litt mer sjanser enn vi har gjort tidligere. Vi skulle bruke bakrommet oftere og få sidebackene enda mer fram enn før. Vi lyktes bare tålelig bra, sier Drillo etter kampen.

Det landslagssjefen fikk se før hvilen sto til godkjent i hans bok. Etter pause steg imidlertid feilprosenten.

- I første omgang gikk det ganske bra, men etter pause var det noe opp og mye ned. Det er mye å rette på ut fra det vi presterte da. Det var for mange balltap, understreker han.

OK uttelling
Mens Dagbladet talte 10-5 i målsjanser til Norge, var Drillo strengere da han skulle summere opplagte muligheter. Han endte opp på 8-5 før sin sedvanlige grundige videoanalyse. Da synes han at det var godt betalt med to scoringer.

- To mål på åtte sjanser er omtrent der det skal være. Internasjonalt er ikke scoringsfrekvensen så høy i landskamper. Dessuten er Montenegro ofte involvert i målfattige kamper. De spiller mye uavgjort — 0-0 og 1-1 er resultater som går igjen. De slipper ikke inn mye mål, sier Drillo.

Likevel skulle han helst sett at Norge avgjorde tidligere enn i det 89. minutt med tanke på sjansenes størrelse.

- Jeg følte meg ikke trygg da tiden gikk uten at vi punkterte kampen, og da de scoret lå det litt i kortene. Vi var rufsete i midtbaneleddet, kom ikke opp i ballfører og lå ikke som en enhet. Derfor slapp vi dem til noen sjanser. Vi er ikke fornøyd med å få så mange sjanser mot oss på hjemmebane, og jeg er heller ikke fornøyd med det vi skapte offensivt. Vi har noe å forbedre, minner han om.

Sliter offensivt
Spørsmålet er hvem som skal score målene for Norge når alvoret tar til i EM-kvalifiseringen til høsten. I dagens førsteellever hadde bare John Carew og Morten Gamst Pedersen notert seg for to eller flere landslagsmål i karrieren. Christian Grindheim kom opp på to i løpet av kampen.

Drillo er imidlertid ikke opptatt av hvor målene kommer fra, så lenge det holder til å vinne fotballkamper, men han erkjenner gladelig at Norge har mye å jobbe med offensivt.

- Det er en kjennsgerning at vi har slitt mer offensivt enn defensivt. Men defensivt ligger vi godt under en goal bakover per kamp, og det er en sterk statistikk internasjonalt, sier han.

Intakt hjemmestatistikk
Drillo var fornøyd med motstanden Montenegro ga, og trekker særlig fram trusselen fra målscorer Mirko Vucinic og høyrekanten Simon Vukcevic.
- Jeg synes vi møtte et meget godt lag, med spillere av høy kvalitet. Når man har sett mye fotball er det ikke mulig å unngå å bli imponert av spillere som nummer 7 (Vukcevic) og 9 (Vucinic), sier han.

Derfor er han også glad for at den fantastiske statistikken uten tap på Ullevaal fortsatt er intakt. Det er snart 19 år siden Tsjekkoslovakia vant 3-2 på nasjonalarenaen.

- Hjemmestatistikken holder fremdeles, og det er jeg fornøyd med. Med 54-28-18 har vi vunne tre ganger så mange kamper som vi har tapt, og det er et bra tall, sier Drillo.

Onsdag venter enda tøffere motstand mot et Ukraina, som mistet VM-plassen mot Hellas i playoff i høst. Andrej Sjevtsjenko og kompani kjører imidlertid et tøft løp med tre kamper på en uke, og må være skjerpet om de skal komme Drillos Ullevaal-statistikk til livs.