- Mye bedre å være spiller

Direktør Bohinen har nerver for Stabæk.

• Direkte 19.00: Stabæk - HamKam.

(Dagbladet.no): Fire serierunder igjen, seks poengs ledelse på Tromsø og Fredrikstad.


Når Stabæk tar imot HamKam på Nadderud i kveld, er det meget vel vitende om at gullkampen langt på vei kan avgjøres i helga.

Med seier over Kamma og Tromsø- og Fredrikstad-tap i morgen, vil Bærums-klubben lede med ni poeng og en overlegen målforskjell når tre serierunder gjenstår.


Stabæk-direktør Lars Bohinen innrømmer at han kjenner på nervene.

- Jeg merker at ting begynner å dra seg i hop og at alle kamper blir veldig viktige, sier Bohinen til Budstikka.

Tar seg et glass vin

Mannen som var med på å vinne gull med Vålerenga som sportssjef i 2005 merker at det er verre å følge innspurten fra sidelinja enn på banen.

KAN AVGJØRE MYE: Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen skal unne seg et glass vin dersom Daniel Nannskog gjør sitt, og alt går Bærum-lagets vei i helga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
KAN AVGJØRE MYE: Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen skal unne seg et glass vin dersom Daniel Nannskog gjør sitt, og alt går Bærum-lagets vei i helga. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer


- Det er mye bedre å være spiller. Samtidig er det ekstremt tilfredsstillende å være en del av en klubb som gjør det så godt om dagen, sier Bohinen, som lover seg et glass vin - men ikke gullfeiring - dersom alt går Stabæks vei i helga.

- Jeg liker dårlig å snakke om gull og medalje før vi har hånden på det. Fallhøyden blir så stor og det blir så dumt om man bommer, sier han.

Nannskog scorer «alltid»

I tillegg til form og tabellposisjon taler også statistikken sterkt for Stabæk-seier i kveld.

HamKam og Stabæk har ifølge Hamar Arbeiderblad møtt hverandre ni ganger i serie- og treningskamper siden 1995, og Hamar-gjengen har bare vunnet én av disse kampene, på Briskeby for 13 år siden.


Det er heller ingen overraskelse dersom 100-målsmannen Daniel Nannskog tegner seg på scoringslista også i kveldens oppgjør. Svensken har scoret fem mål på de tre siste kampene mot Kamma - sist ble han tomålsscorer da han på egen hånd sørget for 2-0-seier for Stabæk på Briskeby i april.

- Mye bedre å være spiller