Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mye bedre enn AaFK

Tromsø mener de vant en helt fortjent seier på Kråmyra.

Møtet mellom de to nyopprykkede på Kråmyra ble rundens målfest. Morten Gamst Pedersen ble toppscorer i 1. divisjon i fjor. Per i dag er han også toppscorer i Tippeligaen.

TILs stortalent satte to dødballer i garnet. Han åpnet målfetsen med et glitrende frispark og avsluttet med straffemålet som ga 3-2.

- Vi var et mye bedre lag og vant fullt fortjent, sier tomålsscoreren til NTB.

Det var ikke bare antall mål som gledet på Kråmyra, også det store antall tilskuere bidro sterkt til fotballfesten i Ålesund. Over 8000 tilskuere hadde møtt opp til AaFKs første Tippeliga-kamp.

Og en liten stund så det også ut til at det skulle bli poeng i debuten. Christian Steen ordnet 1-1 fem minutter før pause på vertenes eneste sjanse i 1. omgang, og straks etter pause fikset Amund Skiri 2-1.

Men etter Aalesunds snuoperasjon, startet Tromsø sin. Peter Kovacs utliknet etter 61 minutter og bare noen minutter seinere gjorde Gamst Pedersen jobben fra straffemerket.

- Vi prøvde å spille mer fotball enn Aalesund. Dette var en lagseier, sier Gamst Pedersen.

- Innerst inne føler jeg at vi er et mye bedre lag enn Aalesund, og det beviste vi i dag. Dessuten hadde vel Aalesund mer press på seg, sier trener Trond Johansen.

Aalesund-trener Ivar Morten Nordmark måtte konstatere at han ble poengløs i sin første Tippeliga-kamp som trener.

(NTB/Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media