Dorothea Wierer

- Mye bedre nå

Skiskytterstjerna Dorothea Wierer har ikke fått ting til å stemme denne sesongen. Hun røper nå en av grunnene til at hun har slitt i sesongforberedelsene.

SLITER: Dorothea Wierer har vært en av verdens beste skiskyttere gjennom flere sesonger. Nå er det lenge siden Wierer har vært på sitt toppnivå. Foto: Alessio Tarpini / Shutterstock editorial
SLITER: Dorothea Wierer har vært en av verdens beste skiskyttere gjennom flere sesonger. Nå er det lenge siden Wierer har vært på sitt toppnivå. Foto: Alessio Tarpini / Shutterstock editorial Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skiskytteren Dorothea Wierer (31) har flere ganger vekket oppsikt for andre ting enn sine prestasjoner i skisporet. Alt fra krangling med lagvenninnen og kritikk for å fly privatfly til skiskytterrenn.

Ut fra Instagram-profilen til skiskytterstjerna kan det noen ganger være vanskelig å forstå at det er toppidrettsutøver hun er. Der finnes det bilder både med alkohol og hyppige luksusferier.

Toppidrettsutøver er hun, og hun har hatt stor suksess som en av verdens beste skiskyttere. Men i år har hun verken fått en bra oppladning eller en bra start på sesongen.

Søvnproblemer

Wierer har lenge vært de norske skiskytterkvinnenen største konkurrent. Hun vant verdenscupen sammenlagt to ganger på rad og tok to gull under VM på hjemmebane i Anterselva i 2020.

Etter disse triumfene har det gått nedover for skiskytteren. Under fjorårets VM i Pokljuka ble det ingen medaljer og årets sesongstart har heller ikke vært på topp. I åpningsrennet i Østersund ble det en 37. plass på den tidligere verdenseneren.

Wierer har tidligere åpnet opp om søvnproblemene sine som hun har slitt med lenge. Hun har følt at hun har vært sliten som følge av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.