Dorothea Wierer

- Mye bedre nå

Skiskytterstjerna Dorothea Wierer har ikke fått ting til å stemme denne sesongen. Hun røper nå en av grunnene til at hun har slitt i sesongforberedelsene.

SLITER: Dorothea Wierer har vært en av verdens beste skiskyttere gjennom flere sesonger. Nå er det lenge siden Wierer har vært på sitt toppnivå. Foto: Alessio Tarpini / Shutterstock editorial
SLITER: Dorothea Wierer har vært en av verdens beste skiskyttere gjennom flere sesonger. Nå er det lenge siden Wierer har vært på sitt toppnivå. Foto: Alessio Tarpini / Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skiskytteren Dorothea Wierer (31) har flere ganger vekket oppsikt for andre ting enn sine prestasjoner i skisporet. Alt fra krangling med lagvenninnen og kritikk for å fly privatfly til skiskytterrenn.

Ut fra Instagram-profilen til skiskytterstjerna kan det noen ganger være vanskelig å forstå at det er toppidrettsutøver hun er. Der finnes det bilder både med alkohol og hyppige luksusferier.

Toppidrettsutøver er hun, og hun har hatt stor suksess som en av verdens beste skiskyttere. Men i år har hun verken fått en bra oppladning eller en bra start på sesongen.

Søvnproblemer

Wierer har lenge vært de norske skiskytterkvinnenen største konkurrent. Hun vant verdenscupen sammenlagt to ganger på rad og tok to gull under VM på hjemmebane i Anterselva i 2020.

Etter disse triumfene har det gått nedover for skiskytteren. Under fjorårets VM i Pokljuka ble det ingen medaljer og årets sesongstart har heller ikke vært på topp. I åpningsrennet i Østersund ble det en 37. plass på den tidligere verdenseneren.

Wierer har tidligere åpnet opp om søvnproblemene sine som hun har slitt med lenge. Hun har følt at hun har vært sliten som følge av dette.

- Jeg har hatt en periode mellom august og oktober med store søvnproblemer. Jeg klarte rett og slett ikke å sove og måtte ta sovetabeletter - og det var veldig vanskelig, forklarte Wierer til SVT.

HYLLES: Den italienske skiskytteren Dorothea Wierer imponerer de norske skiskytterne, Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø på Instagram. Reporter: Melina Pambou. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Etter helgas renn i Østersund kunne hun fortelle til Aftonbladet at hun ikke sliter like mye med problemene knyttet til søvn.

- I sommer våknet jeg opp flere ganger om natten. Det er mye bedre nå, men jeg må ta sovetabeletter noen ganger, sier Wierer.

De norske sliter

Wierer er ikke den eneste som har slitt i de to første helgene i verdenscupen. Flere av de norske kvinnene har også havnet langt nede på resultatlistene.

Tiril Eckhoff sin beste plassering i Østersund ble en 28. plass. Det er et stort nederlag sammenliknet med sesongen i fjor hvor hun endte opp med 13 seiere.

Resten av de norske skiskytterkvinnene har også slitt med både skytingen og farten i sporet. I årets første stafett ble det en fjerdeplass på kvinnene som vi ofte ser øverst på pallen.

SEIER: Marte Olsbu Røiseland vant helgas jaktstart i Østersund. Foto: Fredrik Sandberg / AP
SEIER: Marte Olsbu Røiseland vant helgas jaktstart i Østersund. Foto: Fredrik Sandberg / AP Vis mer

Marte Olsbu Røiseland var den eneste norske kvinnen som fikk en pallplass i sesongåpningen da hun vant jaktstarten. Det ble også en tredjeplass for henne på sprinten forrige helg.

- Jeg er kjempefornøyd. Det var hardt, tungt og et skikkelig sliteløp, men i dag følte jeg at jeg vant på pur vilje, sa Røiseland til NRK da hun vant rennet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer