Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Mye bedre nivå nå enn da Dæhlie gikk

Helgas sesongåpning var en fiasko for de mannlige skiløperne. Landslagssjefen føler presset om at Norge igjen skal bli verdens beste nasjon.

10 kilometer klassisk lørdag: Odd-Bjørn Hjelmeset beste nordmann på åttende. Bare to til blant de 20 beste.

Stafett lørdag: Norge nummer fem, slått med ett minutt og 36 sekunder av Tyskland.

-  Vi har fått skikkelig bank, sier landslagssjef Krister Sørgård.

-  Det aller meste har gått galt denne helga.

Han vet veldig godt at åttendeplass individuelt og femteplass på stafetten langt fra er godt nok for bortskjemte nordmenn.

-  Vant alt

-  Folk har veldig høye forventninger til oss. Vi ønsker å forsvare Norges stolte langrennstradisjoner, og har som mål å komme på pallen i hvert klassiskrenn og hevde oss i fristil. Men det er til tider litt slitsomt at vi blir sammenliknet med tida hvor Bjørn Dæhlie var helt overlegen, sier Sørgård.

-  For det første er nivået mye høyere nå enn før, med mange flere nasjoner. Dessuten var Bjørn en helt ekstrem løper, som vant alt. Slike typer som han og Thomas Alsgaard kan komme igjen, men det vil ta tid.

Kamuflasje

Sørgård mener hans landslag ikke står noe tilbake for flere tidligere årganger.

-  Igjen er det det med nivået og de ekstreme enerne. Hadde vi hatt en som Bjørn i helga, ville han dekket over de dårlige resultatene, og inntrykket av prestasjonene ville vært et helt annet. Jeg gikk sjøl sammen med Bjørn, og med ham fikk vi på en måte kamuflert andre mindre gode resultater. Bjørn var alltid god.

Storløpere

-  I dag har jeg ingen så ekstreme typer, men laget er jevnere enn på lenge. Vi har mange løpere som kan vinne, mener landslagssjefen.

Og håper vinteren vil gi ham en ny profil.

-  Jeg ser potensielle storløpere i både Tore Ruud Hofstad og Eldar Rønning. De viser lovende takter. Jeg håper det kan stå fram løpere i VM som kan bli våre nye frontfigurer, sier Sørgård.

<B>DOBBELT DÅRLIG: </B> Stafettgutta Jens Arne Svartedal (t.v.) og Geir Åsen klarte ikke å rette opp inntrykket av en elendig verdenscupåpning for langrennsgutta.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media