«Mye enklere med Teitur»

BERGEN (Dagbladet): Brann- Viking 4-1. Mons Ivar Mjelde (32) er tilbake. Med to mål av god, gammel klasse og aggressivt spill bakover på banen, fikk Mål-Mons den perfekte seriestarten - i en spillestil som gir løfter om flere fulltreffere.

- Det føles fantastisk godt å være tilbake, sier Mons Ivar Mjelde, som fikk mye av fjorårssesongen spolert av skader.

Mjelde visste hva som kom da Teitur Thordarson vendte tilbake til Bergen før jul. De to har lært hverandre å kjenne tidligere - i Brann på slutten av 80-tallet og i Lillestrøm i 1994.

- Enklere

- Teitur har gitt oss et fastere mønster å spille etter. Det blir enklere å spille på topp med to spisser. Når vi i tillegg har flankespillere som legger så gode baller som i denne kampen, da blir vi farlige. Alle spillerne skal takkes for denne seieren. Det var en enorm innsats i hele laget. For meg selv gir to mål selvtillit. Det er kanskje den største gevinsten jeg sitter igjen med, sa Mjelde i garderoben etter kampen.

Han har ikke vanskelig for å sammenlikne seriestarten med tidligere år.

Sterkere

- Første kampen betyr mye for selvtilliten i laget. Med så overbevisende spill, som også ga uttelling på sjansene, har vi tatt mange skritt i riktig retning. Nå må vi fortsette å forberede oss grundig før neste kamp mot Rosenborg på Lerkendal.

Han mener hele laget er mye sterkere enn tidligere år.

- Vi har trent godt. Teitur har lært oss å gi alt i hver eneste duell. Vi vet også veldig godt at vi må legge like stor innsats i alle kamper om vi skal klare å kjempe mot Rosenborg i toppen.

Raymond Kvisvik var involvert i to mål i går kveld. Han scoret det første selv etter et langt og godt plassert innlegg fra Hassan El Fakiri etter sju minutter. I tillegg sendte «Super-Ray» drømmepasningen til Mjelde fra venstre flanke. Det ble mål nummer to, etter 47 minutter.

- Kan slå alle

- Jeg tenkte også ut de to andre målene, sier Kvisvik med kjent godt humør.

Han mener det skal være mulig å gjøre som i fjor, å slå Rosenborg i to seriekamper.

- Vi kan slå alle, men det som teller til slutt er om vi har vunnet mange nok kamper. Det vil vi forsøke å klare i år, sier han.

Thorstein Helstad viste også at formen er på god vei tilbake etter en treg start i vinter.

57. minutt: Helstad løp over nesten hele banen, rundet rundt helt nede ved kortlinja og la inn en lav ball til Mjeldes andre mål.

Arbeidsjernet Hassan El Fakiri imponerte stort på midtbanen.

- Du har enorm kondisjon?

- Jeg har mer å gå på. Spillestilen krever stor bevegelighet og det er kjempegøy når vi får det til. Det blir fantastisk enkelt å finne spissene. Joda, jeg koser meg i Brann, sier spilleren som allerede er solgt til Monaco for rundt 10 millioner kroner.

TOK FØRSTE STIKK: Teitur Thordarsson kunne innkassere den første seieren i "nabofeiden" Brann-Viking. Viking-trener Benny Lennartsson til venstre.