Mye flaks og litt Ronaldo-filming

Mourinho om sesongen til United.

(Dagbladet.no): I det vi nærmer oss mars leder Manchester United Premier League ni poeng foran Chelsea. Sir Alex Fergusons menn har tidvis spilt fantastisk fotball, men har vært heldige i de siste kampene mot Lille og Fulham.

Chelsea-manager José Mourinho har i motsetning til United hatt nøkkelspillere ute i store deler av sesongen. Nå hevder portugiseren at United har hatt i overkant mye flaks denne sesongen.

- Dette er sesongen hvor United ikke har hatt noen skader og alle spillerne tilgjengelige. De spiller i Champions League og motstanderen får en scoring annullert, mens de selv scorer et sånt mål, sier Mourinho ifølge nyhetsbyrået PA, og sikter selvsagt til Ryan Giggs\' frisparkscoring.

Vil ikke furte

Cristiano Ronaldo har luket av seg mange av unotene denne sesongen, og stått fram som Premier Leagues kanskje beste spiller. Men enkelte tvilsomme straffespark bidrar til å holde liv i oppfatningen av Ronaldo som en skuespiller.

José Mourinho - som selv har spillere som er kjent for å falle lett i stallen sin - mener landsmannens teatralske fall er medvirkende til at Uniteds ni poengs ledelse.

- De drar til Fulham, fortjener å tape, men vinner. De spiller mot Tottenham, det er 0-0 og Cristiano (Ronaldo) filmer, United får straffe og vinner til slutt 4-0, sier Mourinho.

Ettersom Chelsea var på reisefot gikk Chelsea-manageren glipp av kampen mot Fulham, og baserer seg derfor på informasjon han har fått fra andre. Men Mourinho vil ikke framstå som furten fordi United har marginene på sin side.

ÅRETS FØRSTE TROFÉ: José Mourinho er på etterskudd i ligaen, men jublet etter å ha vunnet ligacupfinalen mot Arsenal. Chelsea-manageren erter nok på seg både Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger med sitt siste utspill. Foto: AP
ÅRETS FØRSTE TROFÉ: José Mourinho er på etterskudd i ligaen, men jublet etter å ha vunnet ligacupfinalen mot Arsenal. Chelsea-manageren erter nok på seg både Sir Alex Ferguson og Arsene Wenger med sitt siste utspill. Foto: AP Vis mer

- Det er dette fotball handler om. Noen ganger fortjener du ikke å vinne, men gjør det likevel, sier han.

Mener Wenger har null press

På søndag hadde Arsenal og Chelsea hver sin omgang da de blåkledde sikret seg ligacuptrofeet på Millennium Stadium. Mourinho mener presset på ham var langt større enn på Arsene Wenger, og misunner Arsenal-manageren tålmodigheten han får fra styret.

- Arsenal har flotte gutter. Men jeg ville ikke vært lei meg om en klubb ga meg tre, fire, fem år og sa til meg: «Du trenger ikke å vinne. Du kan tape ligaen igjen og igjen, og du har tre, fire, fem år på å bygge laget.» Jeg ville ikke blitt lei meg, sier Mourinho.

- Siden jeg ankom Chelsea, har de tapt Premier League til oss, Charity Shield og ligacupen. Jeg synes ikke de vinner mye. Absolutt strålende unggutter, en topp manager, og et kommende storlag. Men å vinne gjorde de ikke, sier han.

<B>MISUNNER WENGER:</B> José Mourinho skulle gjerne hatt like god tid på seg til å vinne trofeer som Arsene Wenger.
<B>AVGJORDE:</B> Cristiano Ronaldo sørget for en heldig United-seier mot Fulham like før slutt. Mourinho mener den unge portugiseren også har hjulpet United med teatralske fall den siste tiden.