FORNUFT OG FØLELSER: Christina Vukicevic og faren Petar ble til slutt enige om at fornuften måtte seire over følelsene i forhold til VM-deltagelse.
Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix
FORNUFT OG FØLELSER: Christina Vukicevic og faren Petar ble til slutt enige om at fornuften måtte seire over følelsene i forhold til VM-deltagelse. Foto: Per-Kristian Eriksen / ScanpixVis mer

- Mye grining og mange kjipe kvelder

For 11 dager siden trodde Christina hun skulle til VM.

SOGNSVANN (Dagbladet): Christina Vukicevic hadde ett mål for 2011-sesongen, og det var VM i sørkoreanske Daegu.

Så begynte lårsmertene å melde seg etter seiersløpet i regnværet under Bislett Games, smerter som siden forplantet seg til setemuskulaturen og som ennå ikke har sluppet taket.  

- De siste ukene nå har vært veldig vanskelige. Hver gang jeg har kommet på trening har det føltes som jeg har fått meg et slag i trynet. Det har ikke gått videre. Jeg har hatt vondt hele tiden. Det har vært mye grining og mange kjipe kvelder. Det er kort oppsummert hvordan jeg har følt det, sier Vukicevic.

- Famlet i mørket Til slutt førte smertene og motgangen til at hun i går kveld tok det hun omtaler som den «vanskeligste avgjørelsen i sitt idrettsliv» ved å takke nei til VM-deltagelse.

- Det lå i kortene, og jeg famlet litt i mørket den siste perioden hvor jeg hele tida forsøkt å finne begrunnelser for at jeg kunne vært med i et VM. Men: Jeg har ikke løpt i konkurranse siden juli, og har trent hekk bare én gang siden. Med det er jeg ikke god nok til å stille opp i et VM, erkjenner hun overfor Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed setter hun punktum for 2011-sesongen, tar seg tidlig ferie og begynner etterhvert å se fram mot OL i London.

- Det er verst i går og i dag når man akkurat har tatt beslutningen, men fra nå av tror jeg det kommer til å bli litt lettere når man har sagt ifra om det, og jeg er mentalt innstilt på at det ikke blir noe VM på meg. Jeg tar en tidlig ferie og begynner oppkjøringen i oktober når jeg sannsynligvis er frisk. Nå får jeg bare hvile bort og rehabilitere skaden så godt jeg kan, sier hun til Dagbladet.

TØFF AVGJØRELSE: Christina Vukicevic sier hun har tatt sin tøffeste avgjørelse i sitt idrettsliv ved å bli hjemme fra friidretts-VM i Daegu.Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
TØFF AVGJØRELSE: Christina Vukicevic sier hun har tatt sin tøffeste avgjørelse i sitt idrettsliv ved å bli hjemme fra friidretts-VM i Daegu.Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Pappa og trener Petar Vukicevic mener også at det til slutt ikke var noen annen utvei da det heller ikke fungerte på gårsdagens treningsøkt.

- Vi har fått anbefalinger fra legeteamet om at vi bør stoppe. Det har vi tatt til etterretning og derfor bestemt oss for å sette strek. Selvfølgelig har det alltid vært motiverende å trene mot VM-deltagelse, og senest på vei hit i dag tenkte jeg for meg selv at «kan vi ikke prøve en gang til». Men av og til må man stoppe. Av og til må man la fornuft gå foran følelser, sier han til Dagbladet.

Tok gledene på forskudd Det er ikke mer enn 11 dager siden Vukicevic la ut følgende melding på Twitter:

«Jadaaa!! Hekk/sprint testen gikk knall bra!! Har hvertfall ikke glemt hvordan det gjøres! Det blir VM på meg:):) wohoo!» skrev hun, og la litt senere til «Ahh! Deilig å være friskmeldt!!».

Det viste seg å være en forhastet konklusjon.

- Det var tre-fire treninger uten smerte, og da tok jeg nok gledene litt på forskudd. Den smellen må man kanskje gå på, sier hun i dag.

Pappa Petar forteller at datteren til slutt ikke hadde noe annet valg enn å kaste inn håndkleet.

- Da vi tok avgjørelsen var vi veldig langt unna å falle ned på en annen konklusjon enn det vi gjorde. Nå er skaden vond — stabilt vond. I en kort periode — da hun twitret at hun var friskmeldt hadde hun ikke hatt smerter på noen dager og fått trent veldig bra. Hun tok litt av og sendte ut en melding i glede, men smertene kom dessverre tilbake, sier han.

Vil ikke være turist Selv om sportssjef Ronny Nilsen i Friidrettsforbundet åpnet for at Vukicevic kunne være med til VM for så eventuelt å trekke seg nærmere oppunder første konkurransedag, 2. september, mener hun at det ikke hadde noe for seg med det tynne treningsgrunnlaget for seg.

Tider rundt 13 blank er ikke noe å trakte etter for en 24-åring med en personlig rekord på 12,74, og som kan vise til EM-bronse innendørs og seier i Bislett Games i sesonginnledningen.

- Jeg har vært turist i et VM tidligere før da jeg var mye yngre. Nå er jeg mye eldre og mye bedre, så det var absolutt ikke planen å dra til VM for å være turist. Det er derfor det blir så vanskelig å sitte og se på hekkeløpingen i VM, og det blir ihvertfall ikke enklere om tidene blir dårlige, sier en smilende Vukicevic til Dagbladet.