Mye kan avgjøres denne uka

Sjekk status i de største ligaene.

Flere europeiske storklubber kan krone seg som seriemestere denne uka. 

I så vel Spania som Tyskland, Frankrike og Italia kan gullkampen avgjøres.

England

I England blir supporterne derimot tvunget til å vente til siste serierunde før de kan oppsummere serien. Manchester United og Chelsea følger hverandre tett og ligger med like mange poeng.

Det gjør de etter at Chelsea vant 2-1 i «seriefinalen» på Stamford Bridge i helgen, men United har fortsatt fordelen på grunn av en suveren målforskjell (54 mot 36 plussmål).

Manchester United har igjen West Ham (h) og Wigan (b), mens Chelsea skal ut mot Newcastle (b) og Bolton (h).

Spania

Real Madrid hadde gjort klar til gullfest søndag, men måtte avlyse den siden Villarreal vant sin kamp. I neste runde kan det imidlertid bli feiring i den spanske hovedstaden.

SNART SERIEMESTRE? Marco Materazzi og de andre Inter-spillerne kan slippe jubelen løs hvis de slår AC Milan. Foto: ANTONIO CALANNI/AP/SCANPIX
SNART SERIEMESTRE? Marco Materazzi og de andre Inter-spillerne kan slippe jubelen løs hvis de slår AC Milan. Foto: ANTONIO CALANNI/AP/SCANPIX Vis mer

Villarreal er ti poeng etter Real med fire kamper igjen å spille. Med Real-seier over Osasuna i neste runde er Real mester for 31. gang.

Barcelona er nummer tre og hektet av i gullkampen. Frank Rijkaard og co. må kjempe om annenplassen og er fire poeng bak Villarreal.

Tyskland

Bayern München er så godt som seriemestere i Tyskland. Storklubben har en ledelse på tolv poeng over Stuttgart, med fire kamper igjen.

Dermed kan det feires i München dersom det blir poeng i den neste kampen, som spilles borte mot Wolfsburg.Bayern har også en viktig kamp torsdag. Da spilles annen semifinale i UEFA-cupen mot Zenit St. Petersburg. Første kamp endte 1-1 i München.

Italia

Inter er på god vei mot sitt tredje seriemesterskap på rad i italiensk serie A.

Milano-klubben leder med seks poeng ned til Roma på annenplass.

Mye kan avgjøres denne uka

Siden den italienske serien avgjøres på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet, og Inter er bedre enn Roma der, så kan Zlatan Ibrahimovic og co. juble for seriemesterskap med seier over byrival Milan.

Frankrike

Lyon holder en ledelse på fire poeng i den franske toppserien, selv om det ble 2-2 mot Caen i helgen.

Lyon jakter sin sjuende serietittel på rad, og med fire poeng ned til Marseille kan det sikres i neste serierunde.

Dersom Lyon vinner sin kamp mot Nice, mens Marseille taper sin kamp mot Bordeaux, vil Lyon ha en ledelse på sju poeng med to kamper igjen.