- Mye muskler, liten hjerne

Xabi Alonso forklarer den engelske VM-fiaskoen.

FOTBALLDUM: Xabi Alonso mener de engelske spillerne, her representert med Wayne Rooney, mangler fotballintelligens. Foto: Reuters
FOTBALLDUM: Xabi Alonso mener de engelske spillerne, her representert med Wayne Rooney, mangler fotballintelligens. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Xabi Alonsos pasningsfot regjerte Liverpool-midtbanen i fire sesonger. I fjor ble han solgt til Real Madrid, der han har fortsatt å gjøre lagkameratene gode.

I VM er han spilleren som linker den mer defensive Bosquets med Xavi og Iniesta. Søndag spiller han VM-finale for det som av mange regnes som verdens sterkeste landslag.

- Lite intelligente I går ga Alonso et intervju der han forsøker å forklare den engelske VM-miseren som endte med 4-1-tap mot Tyskland i åttedelsfinalen.

- De engelske spillerne har mye muskler, men er lite intelligente. Spillerne utfyller hverandre dårlig ute på banen - det er for mange spillere med like kvaliteter, sa den tidligere Liverpool-spilleren, ifølge Telegraph.

England gikk ikke bare ut med et brak mot Tyskland, de spilte også to elendige kamper i gruppespillet mot USA og Algerie, før de hevet seg akkurat nok mot Slovenia.

- Høyt tempo i Premier League Spesielt Wayne Rooney led under mesterskapet, delvis ute av form og uten lagkameratene fra Manchester United, avsluttet han mesterskapet uten mål.

- England spiller altfor hurtig, der er vant til tempoet fra Premier League, men det fungerer ikke internasjonalt. De mangler også spillere som kan lese spillet, det er en mangel på «fotballintelligens» i laget, sier Alonso, ifølge Sky.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer