FOTBALLDUM: Xabi Alonso mener de engelske spillerne, her representert med Wayne Rooney, mangler fotballintelligens. Foto: Reuters
FOTBALLDUM: Xabi Alonso mener de engelske spillerne, her representert med Wayne Rooney, mangler fotballintelligens. Foto: ReutersVis mer

- Mye muskler, liten hjerne

Xabi Alonso forklarer den engelske VM-fiaskoen.

|||(Dagbladet): Xabi Alonsos pasningsfot regjerte Liverpool-midtbanen i fire sesonger. I fjor ble han solgt til Real Madrid, der han har fortsatt å gjøre lagkameratene gode.

I VM er han spilleren som linker den mer defensive Bosquets med Xavi og Iniesta. Søndag spiller han VM-finale for det som av mange regnes som verdens sterkeste landslag.

- Lite intelligente I går ga Alonso et intervju der han forsøker å forklare den engelske VM-miseren som endte med 4-1-tap mot Tyskland i åttedelsfinalen.

- De engelske spillerne har mye muskler, men er lite intelligente. Spillerne utfyller hverandre dårlig ute på banen - det er for mange spillere med like kvaliteter, sa den tidligere Liverpool-spilleren, ifølge Telegraph.

England gikk ikke bare ut med et brak mot Tyskland, de spilte også to elendige kamper i gruppespillet mot USA og Algerie, før de hevet seg akkurat nok mot Slovenia.

- Høyt tempo i Premier League Spesielt Wayne Rooney led under mesterskapet, delvis ute av form og uten lagkameratene fra Manchester United, avsluttet han mesterskapet uten mål.

- England spiller altfor hurtig, der er vant til tempoet fra Premier League, men det fungerer ikke internasjonalt. De mangler også spillere som kan lese spillet, det er en mangel på «fotballintelligens» i laget, sier Alonso, ifølge Sky.

FOTBALLSMART: Xabi Alonso rydder opp sammen med Pique under semifinalen mot Miroslav Klose og Tyskland. Foto: AFP
FOTBALLSMART: Xabi Alonso rydder opp sammen med Pique under semifinalen mot Miroslav Klose og Tyskland. Foto: AFP Vis mer

Alonso skulle gjerne sett United Michael Carrick på Englands midtbane og mener de bruker Frank Lampard og Steven Gerrard feil.

- Jeg har sett mye Premier League etter at jeg flyttet tilbake til Spania. Jeg har tenkt for meg selv «herregud, hvilket tempo de har». Overgangen til VM er veldig stor for disse spillerne, mitt inntrykk er at de ikke var komfortable.