Mye på plass for norsk rally-VM

- Det er nesten så jeg lurer på hvor minen er begravd, sier en av initiativtakerne.

Lokaliseringsspørsmålet nærmer seg en avklaring, og politisk og økonomisk er forankringen god. Prosessen rundt en norsk VM-runde i rally går godt.

- Jeg vil si at prosessen med å få en VM-runde i rally går «skremmende» godt. Det er nesten så jeg lurer på hvor minen er begravd, sier Per Ottar Walderhaug. Han er en av pådriverne for å få en VM-runde i rally til Oppland og Hedmark i 2007.

Avisen Glåmdalen skriver at Jim Carlsen, som leder Rally Norway A/S, tar steg for steg på veien mot å sende en endelig norsk VM-søknad.

Politisk og økonomisk har Hedmark fylkeskommune gitt delvis tilsagn, og nå mener initiativtakerne at også det lokale næringslivet snart vil få øynene opp for det som er i ferd med å skje.

- I andre land, som i Jordan, tilbys gratis overnatting og en ramme som vil fremstå som et eventyr for TV-seerne. Det er greit nok, men de slår ikke oss som kan tilby TV-bilder med snø på trærne og et løpsteknisk opplegg som vi vet vil fungere godt, sier Even Wiger, en annen representant for Rally Norway.

Søknaden må sendes i 2006, og prosessen fram til det skjer er beregnet til å koste 10 millioner kroner. Dersom Norge skulle få en VM-runde i rally er kostnadene forbundet med et slikt arrangement stipulert til 25 millioner kroner.

(©NTB)

FOLKEFEST I SVERIGE: Da Petter og Henning Solberg kjørte inn VM-poeng i Sverige var det tusenvis av nordmenn i løypene.