Mye papirarbeid før Alexander blir fraktet hjem

Lege Ola Rønsen blir igjen i USA.

BLIR IGJEN: Svømmerne lander på norsk jord i formiddag, men lege Ola Rønsen er igjen for å ta seg av formalitetene i forbindelse med hjemtransporten av Alexander Dale Oens båre. 


Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
BLIR IGJEN: Svømmerne lander på norsk jord i formiddag, men lege Ola Rønsen er igjen for å ta seg av formalitetene i forbindelse med hjemtransporten av Alexander Dale Oens båre. Foto: Pontus Höök / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Olympiatoppen-lege Ola Rønsen er igjen i Flagstaff for å representere familien til Dale Oen og sørge for at transporten hjem blir gjort på en skikkelig måte.

I går ble Alexander Dale Oen frigitt fra Flagstaff Medical Center, men ifølge lege Ola Rønsen kan det ta en stund før kista blir fraktet hjem til Norge.

- Det er mye papirarbeid her nå. Prosessen med å få ham hjem har gått gjennom et begravelsesbyrå i Flagstaff, konsulatet her og et begravelsesbyrå hjemme, sier Rønsen til Dagbladet.

Representerer familien Tidspunktet for at kista blir fraktet hjem er derfor ikke satt ennå. Det er to representanter fra Sjømansskirka og Ola Rønsen som er igjen i Flagstaff nå.

- Jeg er her for å representere familien og gjøre det som må gjøres for å få fraktet Alexander hjem på en skikkelig måte, sier Rønsen. Han var tilstede under obduksjonen tirsdag.

- Det er ikke noe som tyder på at noen ytre forhold, som en skade, har bidratt til Alexanders død, sier Rønsen.

Pause hos politiet Politiet i Flagstaff etterforsker idretsstjernas død, politibetjent James Jackson sier til Dagbladet at de har satt etterforskningen på pause.

- Vi har ikke funnet noe mistenkelig ved dødsfallet, så nå har vi satt etterforskningen på pause fram til vi resultatet av obduksjonen, sier Jackson.

Han forteller at det er vanlig at det kan ta rundt fem måneder før politiet får en obduksjonsrapport.

- Det kan hende at de framskynder prosessen i denne saken, og da kan det ta tre til fem uker, sier Jackson.

Obduksjonen Obduksjonen av Alexander Dale Oen ble gjennomført på Cocoino County Medival Examiners office i tirsdag kveld lokal tid.

De opplyser i en pressemelding at dødsårsaken fremdeles er uklar, og at det vil bli tatt flere prøver.

- Vi fant ingen tegn til ytre eller indre skader. Vi følger rutinen og vil ta flere prøver for å hjelpe oss med å finne dødsårsaken, i samråd med en hjerte-spesialist, sier Barbara Worgess, ved County Public Health Services District, ifølge pressemeldingen.

De opplyser også om at resultatene fra de siste prøvene kan komme om åtte uker eller mer.

INGEN INDRE ELLER YTRE SKADER: Man fant ingen tegn til indre eller ytre skader hos Alexander Dale Oen, forteller Barbara Worgess, ved County Public Health Services District. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
INGEN INDRE ELLER YTRE SKADER: Man fant ingen tegn til indre eller ytre skader hos Alexander Dale Oen, forteller Barbara Worgess, ved County Public Health Services District. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer