TAPTE HJEMME: Rosenborg møter Metalist i Ukraina i morgen, Her rusler RBK-spillerne av banen etter 1-2 i det første oppgjøret på Lerkendal. Foto:Ned Alley / NTB scanpix
TAPTE HJEMME: Rosenborg møter Metalist i Ukraina i morgen, Her rusler RBK-spillerne av banen etter 1-2 i det første oppgjøret på Lerkendal. Foto:Ned Alley / NTB scanpixVis mer

- Mye positivt sinne skal ut i kampen mot Metalist

Mix og RBK står med tre strake tap.

• Fotballstudio: Champions League i kveld, Europa League i morgen kveld

Rosenborg slikker sårene etter å ha rotet bort gullsjansen i eliteserien. Torsdag venter en tøff bortekamp mot ukrainske Metalist Kharkiv i europaligaen.

Etter tre strake tap (to i serien, ett i europaligaen) er RBK-spillerne lystne på seier igjen. Gullhåpet i serien forsvant med nederlaget for Strømsgodset sist søndag.

- Det blir mindre for hver time som går, men jeg tenker fremdeles litt på de kampene. Tre strake tap gjør at det er mye positivt sinne som skal ut i kampen mot Metalist, sa Mikkel Diskerud til klubbens nettsted etter at Rosenborg-troppen ankom Ukraina onsdag.

Gir ikke opp RBK åpnet gruppespillet med seier borte mot Rapid Wien, men etter to strake tap hjemme på Lerkendal har Jan Jönsson og co. sakket akterut i gruppe K. Rosenborg jager fire poeng etter Leverkusen og Metalist Kharkiv.

- Vinner vi her og slår Rapid Wien hjemme, har vi en sjanse. Vi viste på Lerkendal at det er et lag vi kan slå, men vi må nok regne med at de er sterkere på hjemmebane, mener «Mix».

Tarik Elyounoussi ble igjen hjemme i Trondheim med en muskelskade, men landslagsspilleren er ventet å være tilbake på laget mot Fredrikstad søndag. Heller ikke John Chibuike ble med på flyet til Ukraina. Det var imidlertid juniorspilleren Robin Bjørnholm, som kan få sin debut på A-laget.

Molde henger med Molde kjemper om suksess på to fronter i høst. Samtidig som Ole Gunnar Solskjærs mannskap kan være på vei mot et nytt seriegull, spiller laget også for avansement i europaligaen.

Molde kan avgjøre kampen om seriegullet med poeng mot Hønefoss søndag, men først skal laget i aksjon i E-cupen. Torsdag kommer Steaua Bucuresti på besøk. Da lagene møttes i Romania for to uker siden, vant Steaua 2-0, men da stilte Molde med et reservepreget mannskap.

Solskjær og co. har fortsatt gode muligheter til å ta seg videre fra gruppe E. Etter tre kamper ligger MFK på tredjeplass, men er bare poenget bak toer FC København.

Steaua topper gruppen med sju poeng. Etter torsdagens oppgjør mot Steaua venter et hjemmemøte med FCK før gruppespillet avsluttes med bortekamp mot Stuttgart.

(NTB)